Házi chutney
2017.11.28
Harapj bele az őszbe, készíts chutney-t! Nálunk a Mama volt, aki először elkezdett kísérletezni a chutney készítéssel, azt kell, hogy mondjuk jól tette. Most pedig arra biztatunk titeket, hogy legyetek bátrak és lepjétek meg a legkedvesebbeket!
Hozzávalók:
- Barack
- Körte
- Alma
- Lilahagyma
- Fokhagyma
- Só
- Bors
- Cukor nélküli zselésítő szer
- Méz
- Fahéj
- Gyömbér
- Almaecet
- hegyes erős paprika
Elkészítés:
A barackot, körtét, almát és lilahagymát, fokhagymát megtisztítod. A
gyümölcsöket kis kockákra vágod, lábasba rakod, majd az egészet ízlés szerint
sózod és borsozod és "összerottyantod". Ez után elő a botmixert és
pépesítés. Majd ez után jön a zselésítőszer, a méz, fahéj, gyömbér és almaecet.
Közben folyamatosan főzzük, a legvégén mehet bele erős paprika, ami még
intenzívebbé teszi, az egészet együtt rottyanásig főzzük.