A világ legegyszerűbb hamis piskótája
Eláruljuk nektek azt a titkot, aminek birtokában boldogabb emberek lesztek! Figyelem!
- Úúúúúgy ennék valami édeset!
- Hát itt vagyok én édesnek ;)
- ......
Nincs valami édes?
Szóval ismeritek mind.... ebben a pillanatban oldódik meg ez a probléma a lényeg, hogy mindig, szeretnénk hangsúlyozni, hogy MINDIG legyen otthon tojás.
Ennyi! A hozzávalók: Tojás. De most akkor vegyünk komolyabbra és a végére elhiszitek.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 6 db Tojás
- Folyékony édesítőszer (ha ezt nem szereted, akkor lehet stiviát/xilitet)
És mostantól minden szabadon értelmezhető és saját ízlésre igazítható, mi Vanília aromát és mákot használtunk most.
- Csipet só (fehérjébe)
De lehet:
- Kókuszreszeléket
- Mandulát
- Gyümölcsöt
- Kakaót
- Fahéjat
- Bármit
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérje megy a nagyobb tálba, ezt majd kemény habbá verjük. A sárgájába rakjuk az édesítőt, aromát, ha használsz kókuszt, vagy ahogy mi mákot, és ezt is felverjük, elég csak kézi habverővel.
Majd a sárgáját óvatosan, összekeverjük a fehérjével.
Egy püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral (Apropó tudjátok, hogy van darabolt sütőpapír? Nagyon praktikus és tényleg akkora amekkorának lennie kell, Müllerben kapható) és óvatosan elkezdjük a közepére adagolni a kapott masszát. Kicsit megsimogatjuk a tetejét, aztán előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük. Figyelem! A fogpiszkálós próba itt is él, azt hogy mennyire szeretitek megsütni, ha érzitek, hogy szinte még habos vagy ha tök gumiszerűvé sül, majd kitapasztaljátok. Mi egyébként azt, ha habosabb. Ne lepődjetek meg, ha nagyon feljön és azon se ha aztán nagyon lemegy.
A tetejét szintén olyan kreatívan, mint magát a tésztát meg lehet oldani, vagy akár félbe vágni és hasonlóan ügyeskedni. Mehet rá lekvár, nutella, linolada (UUUUH erről majd írunk), puding stb. Mi most bourbon vaníliás Szafi reform pudingot használtunk.