2017 őszi Étterem hét Buda Gourmet

2017.10.12

Ahogy azt instagramon (bespkulinarisk) is ígértük, íme a részletes leírás a Buda Gourmet Bistros élményeinkről.

Be kell, hogy valljuk elsőre ez egy kényszer megoldás volt. Ugyanis ahova szerettünk volna menni betelt, így kénytelen kelletlen más helyszínt választottunk és így történt, hogy a Buda Gourmet-ben vacsoráztunk az étterem hét első estéjén.

Óbuda Szentendrére hajazó "óváros" részén sétálva található az étterem. Jól észrevehető, de nem hivalkodó, hangulatos megvilágítás, belátni, de nem a tányérokig. Ahogy belép az ember olyan érzése van, mintha az Angol királyi család tagja lenne, mintha pódiumon állva egy pillanatra letekint a dolgozó és udvarban élő vacsorázó népségre, majd a szolgálók rögtön kedvére sietnek. Ez különben kicsit akár kínos is lehetne, mikor belépsz, ott állsz a rivalda fényben, és mindenki jóóól megnézhet miben érkeztél a neves eseményre .... de valahogy még sem az. Ahogy beléptünk, volt egy pillanatnyi időnk megérkezni mielőtt odaért a pincér, és a helyünkre kísért. Egy 3 asztalos boxban kaptunk asztalt annak is a közepén, ez azt jelenti, hogy mellettünk jobbra és ballra is karnyújtásnyira ülhettek volna. De szerencsére csak egyik oldalt ült egy pár, akik már a főételt fejezték be mikor mi helyet foglaltunk és aztán már nem kaptunk asztaltársaságot, aminek nagyon örültünk. Az étterem szinteltolással van megoldva így játszanak az asztalok és székek elhelyezésével, ami igazán különlegesség és moderné teszi az éttermet. A kabátok lerakására ugyan sok hely van, de valahogy pont úgy, hogy nem látsz rá vagy kényelmetlen a távolság. Vaaaaaagy, ami velünk is történt, hogy az akasztó a box elválasztón van. Mikor Pé felakasztotta a kabátját az egy éppen vacsorázó lány nyakát kezdte lágyan simogatni :D.

Na de kellemes hely, van asztalunk, megérkezik a pincérnőnk, aki ugyan halk szavú, de kedves és pont annyira van jelen, amennyire szükségünk van rá. Rendelünk, ahogy azt szoktuk olyat, amit a felénél majd eltudunk cserélni. És ha már étterem hét csapjunk oda neki rögtön a borajánlatot is kértük a menühöz.

Előétel:

  • Füstölt pisztráng tatár krémsajtos hajdina tortán, balzsamos cékla salátával (Gluténmentes)

Ház borajánlata: Badacsonyi BSZ. Kéknyelű, 2015 (zamatos badacsonyi különlegesség kifejezetten halakhoz ajánlva)

Nagyon kellemes, gyönyörű előétel! Tulajdonképpen egy kis pisztráng tortácska, ami valami hihetetlen, ahogy nem dől el, fixen áll és várja, hogy megkóstold, ízekre bontsd. A cékla saláta pedig annyira üdítő az egész étekhez, hogy jobbat nem is tudnánk hozzá kitalálni. Az egész cékla saláta kicsit hasonlít a hagymalekvár íz világára. Érdekes, de harmonikus.

  • Ajo Blanco (Andalúz mandulás fokhagyma leves) bazsalikom olajjal (Glutén- és Laktózmentes)

Ház borajánlata: Gál Tibor Egri Csillag 2015 (8 szőlőfajta párosításának eredménye Eger dűlőiről)

A legnagyobb meglepetést az okozta, hogy a leves egy hideg volt, ezért nekünk kicsit tavaszi jellege volt. Ami ősziessé tette, hogy mandulával volt megszórva, valamint az óriás szőlőszemek kimagozva!. Olyan mintha egy gyümölcsleves volna sósan, kicsit savanykásan. Mi mindketten kívántuk hozzá a kenyeret, amit kaptunk is hozzá.

Főétel:

  • Serrano sonkába tekert vajhal, gratenírozott szarvasgombás karfiollal, grapefruitos tengerifű salátával (Gluténmentes)

Ház borajánlata: Heimann Fuxli 2016 (szekszárdi siller bor)

Az abszolút kedvenc ez volt. Minden, ami a tányérra került annyira izgalmas ízű volt, hogy nem tudtuk hova kapkodjunk. Minden egyes "íz pötty" érdemes volt arra, hogy tisztára törüljük a tányért. A szarvasgombás karfiol pedig egyszerűen annyira finom volt, hogy keressük a szavakat, amivel megtudnánk fogalmazni, hogy mivel is találkoztunk pontosan. A karfiol elképesztően vajszerű, puha volt, de közben a roppanóságát a kéreg adta, amit a sütésnek köszönhettünk. Azt gondoljuk, hogy ez az, amiért végül a Buda Gourmet-ben volt a helyünk hétfőn este. A tengerifű saláta a karfiolra volt rápakolva megosztotta nézeteinket, mindenesetre izgalmas, ismeretlen ötlet volt.

  • Kacsamell zsálya olajban sous-vidálva, színes burgonya textúrákkal és grillen sült kacsa szívvel (Gluténmentes)

Ház borajánlata: HeimannMerlot 2015 (szekszárdi testes vörösünk)

Nem hibáztak nagyot mikor ezt az ajánlatot összerakták. Tetszett, hogy túl léptek a kacsa lilakáposzta kombón és ezt felcserélték krumplira, és az egészet a szív tette nagyon vagánnyá. Burgonyából megtalálható volt a tányéron a krumplipüré, édesburgonya chips, valamint héjában sült lila burgonya. Annyi kivetni való volt talán, ha nagyon kötözködni akarunk, hogy a kacsa bőre lehetett volna ropogósabb, de csak, mert mi úgy szeretjük, egyébként finom volt, átsült, omlós volt. A kacsa szívet is úgy sütötték meg ahogy annak lennie kell, nem volt kemény, rágós.

  • Fehér mákos gőzgombóc amaréna meggyel és kardamomos vajjal, makadám dióval

Ház borajánlata: Tokaji Late Harvest 2015 (furmint és sárgamuskotály a 'Medve-dűlőről')

Be kell vallani, hogy Bé még sosem evett Gőzgombócot, de már régóta vágyott rá, így amikor megláttuk a menü sorban nagyon örültünk és egyértelmű volt, hogy az egyik desszertünk ez lesz. Háááááát mást képzelt el, mint amit kapott, ez nem az étterem hibája egyszerűen csak maga az étel nem az volt, amire számított. Megkóstoltuk, Pé szerint ilyen szokott lenni és neki ízlett is, talán legközelebb nem ezt választjuk.

  • Almás pite kehelyben

Ház borajánlata: Disznókő Tokaji Furmint 2015 (fesztelen, lendületes eleganciájú desszertbor)

Az almás pite újra gondolva viszont nagyon jól sikerült, izgalmas volt, újszerű mégis felidézte a nagyi almás pitéjét csak éppen ez egy fiatalos gondolkodású nagyi készítette. Egy pohár desszert volt, amelyben a ropogós keksz lap, a párolt cukros-fahéjas lágy alma kockák és almáspite ízű habkrém elképesztő egyvelegét kóstoltad, isteni finom volt.

A desszerteknél talán a bor választás volt a legkiválóbb, amiből ugyan sokat nem bír meginni az ember, de így isteni volt.

Összességében: Nagyon elégedettek voltunk az estével, egy kivetni valónk akadt, hogy a desszert borokat elfelejtették a nagy sürgés forgásban kihozni, de miután jeleztük, elnézést kérve gyorsan korrigálták ezt. Amit a legszimpatikusabbnak találtunk és úgy éreztük nem véletlen, hogy ma ebben az étteremben eszünk, hogy vihettük magunkkal a négy lábú gyereket. Előzetesen utána kérdeztünk lehet-e, mert erre vonatkozó infót sehol nem találtunk, jött gyorsan a válasz facebookon, hogy persze vigyük, szeretik. És tényleg szeretik! A pincérlány egyből hozott neki vizet, majd egy másik pincér a biztonság kedvéért rákérdezett, hogy kapott-e már inni a kutya, akármelyik pincér ment el az asztalunk előtt mindenki rámosolygott, beszélt hozzá volt, akitől még simit is sikerült bezsebelni. Ez egy ilyen szintű étteremnél azt gondoljuk, hogy nagyon jó fejség, haladó gondolkodásra enged következtetni, ezért nagyon szerettük őket. Köszönjük! 10/8

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el