Almás Szafis Süti
Sajnos beköszöntött minden tekintetben az ősz. A múltheti időjáráshoz képest mondhatjuk, hogy elég hideg van 😊 Nálunk Bé az édesebb szájú, és már napok óta almás süteményre vágyott, még átment anyát és nagyit látogatni (előtte különben végig azt mantrázta, hogy reméli, almás pitével várják) addig én elkészítettem neki ezt az isteni szafis almás sütit. Tudjuk a nagyi almásánál nincs jobb, de ez a finomság is bekerült a top-ba. Szerintünk, úgy a legfinomabb, ha minél többféle almából készítjük.
Hozzávalók:
Tészta:
- 210 g Szafi reform paleo süteményliszt édesítőszerrel
- 6 db tojás
- 35 g Kókuszolaj
- 80 g víz
Töltelék:
- 7-8 db alma
- fahéj
- édesítő
Elkészítés:
Válasszuk külön 6 db
tojásfehérjét és sárgáját egy-egy tálba. A süteménylisztet öntsük a tojássárgás
tálba és adjuk hozzá a kókuszolajat és a vizet. A fehérjét verjük kemény habbá.
A hab ¾-ét adjuk a liszthez, amiben ott a sárgája, a víz és az olaj, majd
robotgéppel dolgozzuk el. Ezek után óvatosan keverjük a masszához a maradék
tojásfehérje habot. Végül öntsük egy 18 cm-es formába a masszát. Előmelegített
sütőben 180 fokon 40 perc alatt süssük készre. Miközben sül a tészta jöhet az
alma. Az almákat megtisztítjuk és lereszeljük vékony csíkokra. Mehet egy
serpenyőbe és közepes lángon megpároljuk. Mehetnek bele a fűszerek ízlés
szerint. Ha kész a töltelék és kihűlt a piskóta, akkor óvatosan megtöltjük a
tésztát az almás töltelékkel. Kész is! Nagyon finom és még egészséges is.