Almás Szafis Süti

2018.09.25

Sajnos beköszöntött minden tekintetben az ősz. A múltheti időjáráshoz képest mondhatjuk, hogy elég hideg van 😊 Nálunk Bé az édesebb szájú, és már napok óta almás süteményre vágyott, még átment anyát és nagyit látogatni (előtte különben végig azt mantrázta, hogy reméli, almás pitével várják) addig én elkészítettem neki ezt az isteni szafis almás sütit. Tudjuk a nagyi almásánál nincs jobb, de ez a finomság is bekerült a top-ba. Szerintünk, úgy a legfinomabb, ha minél többféle almából készítjük.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 210 g Szafi reform paleo süteményliszt édesítőszerrel
  • 6 db tojás
  • 35 g Kókuszolaj
  • 80 g víz

Töltelék:

  • 7-8 db alma
  • fahéj
  • édesítő

Elkészítés:

Válasszuk külön 6 db tojásfehérjét és sárgáját egy-egy tálba. A süteménylisztet öntsük a tojássárgás tálba és adjuk hozzá a kókuszolajat és a vizet. A fehérjét verjük kemény habbá. A hab ¾-ét adjuk a liszthez, amiben ott a sárgája, a víz és az olaj, majd robotgéppel dolgozzuk el. Ezek után óvatosan keverjük a masszához a maradék tojásfehérje habot. Végül öntsük egy 18 cm-es formába a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt süssük készre. Miközben sül a tészta jöhet az alma. Az almákat megtisztítjuk és lereszeljük vékony csíkokra. Mehet egy serpenyőbe és közepes lángon megpároljuk. Mehetnek bele a fűszerek ízlés szerint. Ha kész a töltelék és kihűlt a piskóta, akkor óvatosan megtöltjük a tésztát az almás töltelékkel. Kész is! Nagyon finom és még egészséges is.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el