B&P Babgulyás sertéscombból

2018.10.05

Mára egy férfias, kiadós levessel készültünk. Már egy ideje szemeztünk a szekrényben lévő babbal, de mindig ahh majd csinálunk belőle valamit. Hát eljött a naa majd. Itt a B&P babgulyás 😊 Igaz, jó bénák voltunk, mert nem áztattuk be és későn jutott eszünkbe a kukta. De sebaj elkészült! 😊


Hozzávalók:

  • 500 g sertéscomb
  • 250 g szárazbab
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db burgonya
  • 1 fél zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • só, bors
  • őrölt fűszerkömény
  • 3-4 db babérlevél
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • egy fél tk. füstölt erőspaprika
  • bio ételízesítő
  • 1 ek. csípős paprikakrém
  • 1 ek kókuszzsír
  • 200 g bacon (kockázott)
  • kevés kolbász


Elkészítés:

Egy edénybe felrakjuk a kókuszzsírt és a bacont. Közbe felkockázzuk a vöröshagymát és mehet az edénybe. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és a reszelt fokhagymát. Kissé megpirítjuk, majd jöhet a bab, paradicsom, paprika, kolbász és a fűszerek. Só, bors, fűszerkömény, fűszerpaprika, füstölt paprika, paprikakrém, babérlevél. Jól összekeverjük és felöntjük vízzel. Mi kb. 3 liter vizet használtunk. És főhet is. Sajna nem áztattuk be így főztük vagy 90 percig mire elkezdett puhulni a bab. Mikor már úgy látjuk, hogy lassan jó lesz mehet bele a zeller felvágva és a felkarikázott sárga-, illetve fehérrépa majd, ha félig megpuhultuk a zöldségek a burgonya kockák is belemehetnek. Ha megpuhultak a zöldségek, még utólag fűszerezzük ételízesítővel és kész is. Jó étvágyat! 😊 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el