B&P Babgulyás sertéscombból
Mára egy férfias, kiadós levessel készültünk. Már egy ideje szemeztünk a szekrényben lévő babbal, de mindig ahh majd csinálunk belőle valamit. Hát eljött a naa majd. Itt a B&P babgulyás 😊 Igaz, jó bénák voltunk, mert nem áztattuk be és későn jutott eszünkbe a kukta. De sebaj elkészült! 😊
Hozzávalók:
- 500 g sertéscomb
- 250 g szárazbab
- 2 db nagyobb sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db burgonya
- 1 fél zeller
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- só, bors
- őrölt fűszerkömény
- 3-4 db babérlevél
- 2 tk. fűszerpaprika
- egy fél tk. füstölt erőspaprika
- bio ételízesítő
- 1 ek. csípős paprikakrém
- 1 ek kókuszzsír
- 200 g bacon (kockázott)
- kevés kolbász
Elkészítés:
Egy edénybe felrakjuk a kókuszzsírt és a bacont. Közbe felkockázzuk a vöröshagymát és mehet az edénybe. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és a reszelt fokhagymát. Kissé megpirítjuk, majd jöhet a bab, paradicsom, paprika, kolbász és a fűszerek. Só, bors, fűszerkömény, fűszerpaprika, füstölt paprika, paprikakrém, babérlevél. Jól összekeverjük és felöntjük vízzel. Mi kb. 3 liter vizet használtunk. És főhet is. Sajna nem áztattuk be így főztük vagy 90 percig mire elkezdett puhulni a bab. Mikor már úgy látjuk, hogy lassan jó lesz mehet bele a zeller felvágva és a felkarikázott sárga-, illetve fehérrépa majd, ha félig megpuhultuk a zöldségek a burgonya kockák is belemehetnek. Ha megpuhultak a zöldségek, még utólag fűszerezzük ételízesítővel és kész is. Jó étvágyat! 😊