Baconos betyár csákó
Fördős Zé és csapata a napokban a Megúszós kaják műsorban csinált valami nagyon hasonlót besamel mártással, mi azt nem annyira csípjük úgyhogy kerestünk más a hűtőben hozzá.
https://zemagazin.hu/egyeb/2-meguszos-adas-receptjei-grillcsirke-kimaxolva/?view=full#showfull
Elkészítési idő: 25 perc
6 darab lesz belőle
Hozzávalók:
- 1 kis pohár tejföl
- 2 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 80 gramm bacon
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- egy csomag leveles tészta
- egy tojás
Elkészítés:
A tejfölt egy mélyebb tálba öntjük és villával kicsit meglazítjuk. A bacont kis kockákra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk, majd félre rakjuk. A megpucolt hagymákat felaprítjuk és beletesszük a tejfölbe majd ebbe reszeljük a fokhagymát, majd a sajt nagy részét, és végül mehet a bacon is. Sok fűszert nem kíván úgyhogy mi csak só, borssal ízesítettük, ezek után az egészet jól elkeverjük.
A tésztát hat egyenlő négyzetre vágjuk, a széleit bekenjük a felvert tojással, majd a tészta közepére egy evőkanálnyi krémet helyezünk . A tésztáinkat csákó formában félbe hajtjuk, a tölteléknél picit lenyomkodjuk, majd a széleket pedig vissza penderítjük. És kész is..mármint majdnem :)
A tetejét megkenjük tojással, a megmaradt sajtból szórunk még rá, aztán irány a sütő. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon készre sütjük.
Ha kibírjátok, hogy ne rögtön sütőből kivéve kezdjétek el betunkolni, akkor még finomabb. A tölteléket úgy variáljátok ahogy tetszik, és ez igaz a tetejére is. Különben vasárnap kipróbáltuk kolbászos, baconos tejfölös töltelékkel is, nyuuugodtan ki lehet azt is próbálni.
Köszi Fördős Zé a megúszós receptet!