Chilis kókusztejes csirkeleves
Ütős friss leves a meleg napokra. Chilitől kellően csípős, a limetól enyhén savas, és van egy jó hírünk. Hús is van benne, úgyhogy igazán frankó levest dobtak össze a Street Kitchen gasztro királyai. Lehet izzítani a lábast!!! 😊
Hozzávalók:
- kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg csemegekukorica
- chili
- oregánó
- só, bors
- 1 db csirkemell
- 1,5 l víz (vagy alaplé)
- 1 db lime
- 2 dl kókusztej
- koriander
Elkészítés:
Az eredeti recept kaliforniai paprikát, valamint vajat ír, de mi csemegekukoricát, és kókuszzsírt használtunk. Szóval egy lábosban felmelegítjük a zsírt és rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, és egy kevés chilit. Üvegesre pirítjuk, majd jöhet a kukorica. Pár perc után hozzáadjuk az oregánót, sót, borsot, és belerakjuk a csirkemellett. Pirítjuk pár percig és felöntjük vízzel vagy alaplével. Ha vízzel öntjük fel egy kis bio levesport rakhatunk hozzá. Lefedve főzzük 25-30 percig. Ezek után kivesszük a megfőtt csirkét, és kisebb darabokra szabdaljuk. Visszarakjuk a levesbe, belereszeljük a lime héját, és bele is facsarjuk a levét, majd jöhet a kókusztej. Az eredeti recept 2dl ír, mi beleraktunk 4 dl. Elkeverjük, ha kell még ízesítjük, belerakjuk az összenyomott koriander magokat (természetesen, ha van friss az jobb), és forralunk rajta egy utolsót. Kész is jó étvágyat.