Csirkés pestos tészta
Szeretjük az olyan recepteket, amikkel gyorsan tudunk csodákat varázsolni, ez is ilyen. A bazi gyors hétköznapokon, mikor a felkelsz dolgozol lefekszel között mozogsz, akkor ezek a villám receptek aranyat tudnak érni. Na szóval mutatjuk!
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- egy fél (kis) üveg Barilla zöld pesto
- 1,5 dl tejszín
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 dkg Barilla spagetti tészta
- só
- bors
- cayenne bors
- 1 ek. kókuszzsír
- parmezán
Elkészítés:
Tésztafőzőbe vagy egy közepes lábasba felrakunk vizet forrni. Az újhagymát megtisztítjuk, majd kis karikára vágjuk és egy serpenyőben a kókuszzsíron megdinszteljük. A hagymára rárakjuk a csirkét és fehéredésig pirítjuk. Közben a víz, ha felforrt, akkor mehet bele a tészta sóval, és készre főzzük. A csirkére ráöntjük a pestot, ráreszeljük a fokhagymát, só, bors, cayenne bors ízlés szerint és a végén pedig ráöntjük a tejszínt. Az egészen még rottyantunk egyet és kész. Reméljük, a tészta is elkészül eddigre, amit leszűrünk gyorsan, majd a csirkés pestohoz keverjük. Van, aki azt szereti, ha külön van tálalva a tészta és a feltét, lehet ezt is persze, mi szeretjük összekeverni. Tálaláskor mehet rá egy kis parmezán és Jó étvágyat!