*Étterem hét vol. 1.* Urbán Betyár

2018.10.11

Vidéki feeling a belváros szívében

Ezen a héten kerül megrendezésre a várva várt étterem hét, amit minden alkalommal nagyon várunk, ezen alkalomból különféle izgalmas és exkluzív éttermekbe látogathatunk el. Általában legalább két helyet kipróbálunk az egyikbe csak édes kettesbe, a másik helyre pedig dupla randira hívjuk Pé szüleit. Idén ősszel az egyik választottunk az Urbán Betyár étterem és néprajzi élményközpont volt.

Azt ugye már mondanunk se kell, hogy ki mit választott, mivel tudjátok, hogy mindig felezés van. Amúgy eleinte ettől picit zavarban voltunk, hogy ott cserélgetjük a tányérokat, de mostanra ez már elmúlt 😊 minden kellemetlenség nélkül nyomjuk, bátran cseréljetek Ti is!

Menü

+ Kecskesajtos falatka a Chef ajándékaként

Előétel:

  • Grillezett kecskesajt brokkoli kölespogácsával, mézes paradicsom

Pé nem egy nagy vega csávó, de ez még neki is ízlett és még csak azt sem mondta, hogy azért egy-két szelet sonka jó lenne hozzá, szóval teljesen férfi kompatibilis volt ez az előétel is. A kecskesajt nagyon frankón volt grillezve, nem folyt, nem is volt kemény és iszonyúan illet hozzá a mézes paradicsom szósz, tök jól kiegészítette a két íz egymást. De, ami az abszolút kedvenc volt ezen a tányéron a brokkolis kölespogácsa, az olyan, amit szeretnénk majd itthon is elkészíteni.

  • Füstölt pisztráng páté áfonyás hagymabefőtt

Az ízek nagyon finomak voltak, egy kicsit a tálalás volt furcsa. Magát a pátét egy öblös kis pohárkába hozták ki, ami azért rendesen meg volt töltve, ehhez képest pedig egy szelet pirított toast kenyér járt hozzá kisérőnek. Szóval vagy rettenetesen megpakoltad azt az egy kenyeret vagy a késsel magában megeszegetted...vagy esetleg meghagytad... Na vajon mi mit választottunk?

Naná, hogy késsel kieszegettük 😊 A páté állaga nagyon jó volt, könnyen kenhető és a hagymabefőtt az valami csodálatos kiegészítése volt. A kifogástalan előételek után nagyon vártuk a folytatás.

Főétel:

  • 'Chuch Eye' steak petrezselymes salátával, lángolt burgonyával és füstölt tejföllel

A Chuch eye steak a rostélyos marha megfelelője, átsütött, nem rózsaszín, de omlós, viszont Bének zsíros volt. A saláta nagyon finom friss volt, amely nagyon passzolt a húshoz. A burgonyáról pedig a nyári sütögetések jutottak eszünkbe, a tűzbe dobott fóliás krumplik, amik mindig a legutoljára készültek el. Nagyon hazai, és retró ízt kölcsönzött a tányérnak.

  • Atlanti tőkehal filé, paprikás gersli rizottó, bok choy

A hal szépen sütött, omlós, nem volt túl ízesítve, de ez köszönhető annak, hogy a gerslinek viszont nagyon intenzív íze volt. A gersli rizottó nagyon laktató egytál étel is lehetne magában, bevalljuk, hogy akkora adag volt, hogy nem bírtuk megenni.... Tudjuk, tudjuk...ez nem vall ránk. Szégyelljük is magunkat. Bé most evett először bok choy-t vagy legalábbis nem emlékszik rá, hogy kóstolta volna már. Neki nagyon bejött a ress, friss zöldség, Pének kevésbé...neki a zöldség relét kilőtte a brokkoli kölespogácsa 😊

Összességében elmondhatjuk, nagyon ízletes és bőséges

főfogásokat kaptunk.

Desszert:

  • Somlói galuska csokoládé öntettel

A kettő közül ez volt a finomabb, nagyon édes, kellemes ízű és nem volt benne mazsola, ami Pének mindenképpen hozzáadott az élményhez.

  • Rákóczi Túrós

Nagyon szépen tálalt desszert volt, de valahogy ízeiben nem jött be, kicsit mintha régebben készült volna. A tojáshab a tetején roppanós helyett puha volt, a külön díszítésként feltett habcsók viszont javított a helyzeten.

+ Ajándék áfonyás, vodka zselé kocka

A belváros szívében egy falatnyi régmúlt! Többször kérdezték már tőlünk az utcán külföldiek, hogy hol érdemes enni, ahol kicsit megtapasztalják Magyarországot. Mi az Urbán Betyárt nagyon szívesen ajánljuk ezentúl. Az ízek, a hangulat, a kiszolgálás nagyon összhangban van, az étteremben nem szólt zene, de nem is kell, mert az egész hely élt, zsibongott, de nem zavaróan, hanem olyan otthonosan. A berendezésen, a díszeken és nem beszélve a kiállító térről mind-mind visszaköszönnek a "Betyáros" stílus jegyei. És amit nem felejthetünk el és ezért külön imádjuk őket, hogy KUTYYABARÁT. Odafigyeltek, hogy olyan asztalt kapjunk, ahol mást nem zavarunk, Léni kapott vizet, lopott simiket és kedves szavakat.

Szóval szerettük, ajánljuk, köszönjük! 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el