*Étterem hét vol 2.* Rickshaw

2018.10.15

Röviden úúúúúristen tömören, pedig egy patinás, letisztult, exkluzív étterem lett a másik választásunk, ahova Pé szüleivel látogattunk el. Az étterem a Corinthia Grand Hotelben található, egy kicsit eldugva. A hotel előtt, ugyanis se egy kiírást, se egy emblémát nem láttunk, csak a címet tudtuk, hogy Erzsébet krt. 43-49. ... kicsit kóvályogtunk, hogy biztos ide lehet bemenni a kutyával? Tuti jó helyen járunk?

Mert már itt az elején szeretnénk mondani, hogy legnagyobb meglepetésünkre magunkkal vihettük Lénit (ezt egyébként mindig előre egyeztetjük az éttermekkel). Szóval kellemetlenkedtünk a Hotel előtt, de csak bementünk, az ajtónálló mosollyal üdvözölt minket megcsodálta Lénit és már köszönt is a mögöttünk lévőknek. Huh bejutottunk, kissé zavarban voltunk, kutya maradhat. Megtaláltuk az eldugott éttermet, ahol kedvesen az asztalunkhoz kísértek minket, olyan helyre, ahol nem zavarunk senkit a kutyussal. Elfoglaltuk kis körasztalunkat és kényelmes foteljeinket, már érkezett is Brigitta, aki a világ legtüneményesebb pincérnőjének bizonyult az est folyamán, rögtön vizet hozott a kiskutyának és hamar kiderült, hogy nagy kutyabarát.

A Menü:

Előétel:

  • Ázsiai csirkehús saláta, szójaszósz, szezámolaj, tamarind, galangal gyökér, koriander (enyhén csípős)

Megérkezett, hááát oké csirke sali végül is, erre számítottunk, de valahogy mégis kicsit csalódás volt, mivel semmi extra látványt nem nyújtott. Majd megkóstoltuk és jött a varázs. Az rendben van, hogy csirke meg friss sali olyat mi is tudunk, de az öntet, ami rajta volt hát parádé. Egyszerre édes, savanyú, lágy eteti magát. Tele izgalmas keleti ízekkel. Ha mást nem ettünk volna csak ezt akkor is elégedetten megyünk haza.

  • Sertéshússal töltött dim sum (3 db) gyömbéres paradicsom salsa-val

Egy újabb isteni fogás. A kis batyuk nagyon finomak voltak, és hozzá a salsa. Jött is az igazi frikszi, ahogy az ember gyömbérre harapott, az valami olyan szuperül egészítette ki az egészet, hogy az jutott rögtön eszünkbe, hogy miért korlátozzuk magunkat a gyömbér használatban. Teljesen beinspirált minket 😊

Összességében elég magasra tették a mércét az előételekkel, egy csodálatos ízorgiát kaptunk. Kíváncsian vártuk a folytatást.

Főétel:

  • Szezámos csirke zöldségekkel, édes chili szósszal és párolt Jázmin rizzsel

Na az van, hogy igazából Szecsuáni marhát rendeltünk és végül ezt kaptuk. Szerencsére azért a szecsuánis marhát is meg tudtuk kóstolni, mert Pé apu azt rendelt. Úgyhogy igazából Brigittának még ezért is hálásak vagyunk, ő érezte, hogy nekünk nem az való. Ez az a kaja, amit bármelyik kínai gyors büfében megkapsz a különbség csak az, hogy ez utána nem fetrengsz-halálodért-könyörögve, mert úgy megülte a gyomrod. Nem! Ebből bármennyit megtudnál enni, csak úgy csúszott lefelé. Kellemesen csípős, savanyú, édes, nem olajos, amilyennek lennie kell! Frankó volt.

  • Cserépedényben készült sertés szűzpecsenye zöldségekkel és éttermünk különleges mártásával

Ezt Brigitta ott gyorsan előttünk dobta össze 😊 Kihozott egy cserépedényt, ami 650 fokra volt előmelegítve és ebbe beletette először a húst, aztán a gombát és a zöldségeket, majd kis szósz (hal-, szójaszósz mix) és az egész 5 perc alatt el is készült. Ha a szezámos csirke nem lett volna elég durva, akkor ez vitt mindent (vagy mégsem, mivel a desszertek még hátra voltak 😊). Sajnáljuk nem tudtak hibázni. Nagyon látványos, hangulatos, nagyon ízletes ételt kaptunk! A hús isteni volt, a zöldségek kellően ropogtak, nagyon finomra sikeredett.

Desszert:

  • Gyömbéres ananász szorbé

Az van, hogy Bé nem igazán ehet tejes, tejszínes dolgokat, de mégis csak jobban szereti az ilyen jellegű fagyikat, mint a szorbeteket, ami ugye vízzel készül. Hát ez után csak szorbetet enne!!! Annyira lágy, könnyű, és az ananász meg a gyömbér ahhh 😊...de ennél már csak a következő desszert volt hihetetlenebb.

  • Kókuszos panna cotta mentás mangó raguval

A best desszert. Teljeskörű harmónia, de komolyan. Gyönyörűen tálalva, és elemeire szedve a tányéron lévő finomságokat, önmagukban is elegek lennének, de így együtt, valami fantasztikusra sikeredett. A panna cotta kellemesen lágy és kókuszos. A mangós raguról nem is beszélve. Szerencsére a mellettünk ülő pártól is megerősítést kaptunk, hogy ez valami fantasztikus ez a desszert. És ezt még tudnánk több soron keresztül fokozni, de leállítjuk magunkat 😉

Az egész annyira varázslatos, de nem jössz zavarba, mert a kiszolgálás a személyzet mind a kényelmedért van, azért, hogy TE jól érezd magad. És ezt nagyon jólesően csinálják, beleülsz a hangulatba, élvezed az ízeket, nincs kapkodás, rohanás lágy zene, halk beszélgetések az egész olyan megnyugtató. Egész úton hazafelé másról sem tudtunk beszélni csak az élményeinkről. Az, hogy a Corinthia Grand Hotelben van az étterem csak fokozza az élményt, ebben a gyönyörű épületben sétálni, körbe nézni rendkívül felemelő élmény. Arisztokratikus vonások, de abszolút felújítva, rejtett modernséggel. Ez tényleg olyan hely, amit nem szabad kihagyni, ha a tavaszi Étterem hétben részt vesznek, akkor ide mindenféleképpen menjetek el, ne gondolkozzatok!!!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el