Fehérboros csirkeleves

2018.07.12

Unod a tárkonyos csirkeragulevest, akkor ez lesz az új kedvenc csirkés levesed. Egyszerű, gyorsan megvan, és finom is. A bortól pedig kap egy kis extra ízt. Próbáljátok ki megéri.

Hozzávalók:

  • 2 ek. kókuszzsír
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 400 g csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db sárgarépa
  • 2 dl fehérbor
  • 1,5 l víz vagy alaplé
  • só, bors
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • kakukkfű
  • 1 dl tejszín
  • chili

Elkészítés:

A kókuszzsíron megpirítjuk a bacont, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát és üvegesre pirítjuk. A csirkemellet apró darabokra vágjuk és mehet az edénybe, majd jöhet a felkarikázott répa is. Pár percig pirítjuk majd felöntjük a borral. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fűszerpaprikát, chilit és a kakukkfüvet. Jól elkeverjük, és mehet az alaplé vagy víz. 30 percig főzzük, addigra a sárgarépa is megpuhul. Ha kész, akkor felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet. Mi raktunk bele egy tk. bio zöldséglevesport is. Jó étvágyat.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el