Fehérboros csirkeleves
Unod a tárkonyos csirkeragulevest, akkor ez lesz az új kedvenc csirkés levesed. Egyszerű, gyorsan megvan, és finom is. A bortól pedig kap egy kis extra ízt. Próbáljátok ki megéri.
Hozzávalók:
- 2 ek. kókuszzsír
- 10 dkg kockázott bacon
- 400 g csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 db sárgarépa
- 2 dl fehérbor
- 1,5 l víz vagy alaplé
- só, bors
- 1 tk. fűszerpaprika
- kakukkfű
- 1 dl tejszín
- chili
Elkészítés:
A kókuszzsíron megpirítjuk a bacont, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát és üvegesre pirítjuk. A csirkemellet apró darabokra vágjuk és mehet az edénybe, majd jöhet a felkarikázott répa is. Pár percig pirítjuk majd felöntjük a borral. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a fűszerpaprikát, chilit és a kakukkfüvet. Jól elkeverjük, és mehet az alaplé vagy víz. 30 percig főzzük, addigra a sárgarépa is megpuhul. Ha kész, akkor felöntjük a tejszínnel, és hagyjuk, hogy rottyanjon egyet. Mi raktunk bele egy tk. bio zöldséglevesport is. Jó étvágyat.