Fesztivál food: Csirkés tortilla
Imádjuk a tortillát. Lehet az csirkével, darálthússal, vagy akár csak a házi lepényként felvágottal és jó sok sajttal. Most csirkés fajitára esett a választásunk, friss zöldségekkel, sajttal, és jó sok jalapenoval. Egy kicsit csaltunk, mert most fajita fűszerkeveréket használtunk, de természetesen simán összedobható más fűszerekkel.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db vöröshagyma
- fajita fűszerkeverék
- kókuszzsír
- sajt
- paradicsom
- saláta (előre csomagolt saláta mixet használtunk)
- jalapeno (Pé anyukája rakta el ecetes)
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a paprikát vékony csíkokra szeleteljük. Ha ezzel megvagyunk egy serpenyőben olajat hevítünk, és mehet bele a csirke, a hagyma és a paprika. Befűszerezzük, és öntünk rá kb. 1 dl vizet. Kevergetés mellett jól megpirítjuk. Ha kész a ragu fogjuk a tortillát, reszelt sajtot szórunk rá, majd a ragut, aztán jöhet a felkarikázott paradicsom, saláta, jalapeno. Összehajtogatjuk és kész is. Ha van időtök szendvicssütőben meg is piríthatjátok a tortillát. Jó étágyat! 😊