Funkasztikus élményorgia a Nanoban

2017.03.21

Nagyon vártuk, hogy eljussunk a Nanoba nem tudtuk mire számítsunk, de abban biztosak voltunk, hogy valami nem hétköznapi élményben lesz részünk.

Megérkeztünk a fancy helyen lévő bárba, ahol rettentő kedves vendéglátók fogadtak, mindenki über cuki, mosolygós és segítőkész. Maga a hely nem túl extra, sötét tonúsú, romkocsma szerű, amivel nem lenne baj, csak valahogy másra számítottunk. Az általános iskolára emlékeztető székek nem túl kényelmesek, az asztalok picikék, de ettől mondjuk van egy közvetlen bája az egésznek. Kiválasztottuk a menüt és ráröpültünk az alkoholokra...mert ha már ott vagyunk csak nem hagyjuk :) úgyhogy étterem hét ide vagy oda, azzal hogy "koktélozgattunk" 26 ezer magyar forintot hagytunk ott. Ja...YOLO....egyszer élünk alapon!

Peti, mint szigorúbb most is sokkal alaposabb megfigyeléseket tett és nehezebb volt neki megfelelni, mint nekem. Engem a kedveséggel és a csoda italokkal és ételekkel teljesen megnyertek maguknak. Azért, ha jobban belegondolok és a nagy elfogadásomat félre teszem és felveszem az én seggem aztán legyen kinyalva...de teljesen hozzáállást akkor tényleg voltak apróbb hibák. Néha úgy tűnt mintha ők maguk sem tudnák, hogy mi van az étlepjukon, volt, hogy elfogyott a hozzá való, Petli első koktélját például ezért nem tudták elkészíteni. 

Ééés akkor mutatjuk a menüket:

Peti:

  • Előétel: Burgonya-köményhab leves Granny Smith, brokkoli homok
  • Főétel: Braisingelt borjúpofa apró zöldekkel, pink grapefruit jégkásával
  • Desszert: Magic bar molekuláris koktélok

Bogi:

  • Előétel: Kókusz velouté Szent Jakab kagylóval és málna kaviárral
  • Mangalicacsászár vöröslencsével, geszténye espumával
  • Desszert: Magic bar molekuláris koktélok

Előétel: Figyelmességből itt sem volt hiány, a séf nagyon szimpatikusnak talált minket úgyhogy küldött egy elő elő falatkát. Az ajandék disznósajt volt kapros mártással, ami az egyszerű házi ízeket keverte a Nano stílussal, Peti egyik kedvence ez volt. 

Levesek: A levest úgy szervírozták, hogy a "sűrűjét" hozta ki a tányérba, majd külön már az asztalnál öntötte rá a levet. Mindent úgy eszünk, hogy a felénél csere :) a leveseknél különösen azt éreztem, hogy kár lett volna kihagyni bármelyik megkóstolását. Mindkét leves nagyon ízletes volt, az enyém édesebb, Petié picit sósabb ízvilág. Mindkettőben volt valami, ami megtörte a levesek egyhangúságát, azt ami az elvárható azon túl nyúlt. A burgonya levesben például a bundában sült alma szelet, édes, kissé savanykás íze, amiről elsőre nem gondolná az ember, hogy úgy oda illene és tessék, isteni kiegészítője volt a krumplinak. Az én levesem valami egészen különleges volt, azt mondanám, hogy a gyömölcs és krémlevesek keveréke volt. A Szent-Jakab kagyló tökéletesen, vaj puhára sütve volt elkészítve, ezt dobták fel és tették az egészet frissebé a málna zselé golyócskák és az angol zeller roppanósága.

Főételek: Teljesen meglepődtünk az adagon, arra számítottunk, hogy kis falatka fog érkezni ehhez képest, pedig egész emberes adagot kaptunk. Az én főételemet az egyszerű és olcsó alapanyagok jellemezték, amik különlegesen voltak elkészítve. A disznó, a gesztenye hab, a lecsó krém és a vöröslencsés köret mind-mind egyenként is megálták a helyüket. Így együtt a gasztrokirándulásaink csúcsa volt. Peti porhanyós borjúja két féle szósszal volt nyakon öntve egy édes-gyümölcsös és egy barnamártás szerűvel. Köretként grillezett fehér,- sárgarépa, tallérra vágott burgonya, valamint karfiol krém és lilakáposzta. Ami pedig az egészet eszméletlenné tette a pink grapefruit jégkása, a meleg ételeket a hideg tesztúra tette felejthetetlenné. 

desszert: A molekuláris gasztronómiába kaptunk egy pillanatnyi betekintést a desszertekkel. Ez az élmény semmihez nem hasonlítható se nem desszert, de nem is koktél vagy shot ezek így mind együtt. Három különbözó tesztúra, három különböző íz: tequila gesztényes hab roppanós cukorral, málnás vodka zselé, lányoknak baileys a fiúknak mentás whisky kocsonyás golyó ( Algizoon - Kálciumionos). Ez az amiért tényleg érdemes elmenni és kipróbálni a Nanot!

9/10

  • Licsi-grapefruit Mojito
  • Testarossa
  • Pinkilinki
  • South America Ambassador
  • Strowberry beluga ( hát erről a 3. képen egy pöppenetke látszik...)



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el