Gurméskodás a Gundiban
Úgy éreztük, hogy március 15-ét azzal tudnánk a legjobban megünnepelni, hogyha a Gundelben ebédelünk...Atom burzsoá! Szerdai ebéd a Gundiban :)
Najó, annyira nem is vagyunk burzsoák, mert az étteremhét miatt jutottunk el és már csak szerda ebéd időben maradt hely, így hát ebédelni mentünk.
Próbáltuk nagyon lazába nyomni, hoztuk a fiatalok vagyunk, menők és bármit megtehetünk...Aztán beléptünk, minden nagyon impozáns és hatalmas, millió pincér, felszolgáló úgyhogy kicsit be is fostunk kellett 10 perc, hogy feloldódjunk. Az ételek isteniek voltak, (minjdárt részletezem, hogy ki mit evett) a kiszolgálás kedves, de kicsit tulzó és ezért zavaró, volt egy kis futószalag jellege dolgoknak, pörgették ki a vendégeket, mi is egy óra alatt végeztünk. Ami még negatívum volt, hogy az asztalunk nagyon közel helyezkedett el a mellettünk lévőkhöz, amit nem annyira szeretünk, de az ételek mindenben kárpótoltak minket.
Peti:
- Séf ajándéka előétel: Lencse fürj tojásal, két féle házi kifli, natúr és mézes-mustáros vajjal kínálva
- előétel: Klasszikus Gundel- libarilett (libamáj fügével)
- főétel: Egészbensült báránygerinc (tört lilaburgonyával és lilahagymapürével)
- desszert: Hideg desszert válogatás (Klasszikus creme brülée, Mogyoróhab és kávékrém ropogós tejszínhabbal, Gundel csokoládé-málnaszelet citruskivonattal)
Bogi:
- Séf ajándéka előétel: Lencse fürj tojásal, két féle házi kifli, natúr és mézes-mustáros vajjal kínálva
- előétel: szarvasgomba cappuccino
- főétel: Fogas Gundel Károly módra 1910
- desszert: Meleg desszertválogatás (Csokoládéláva málnakrémmel, klasszikus Gundel palacsinta, Almás és meggyes rétes)
Peti csoda ételei

Bogi, itt hiányzik a leves, mert arról nem tudtunk jó képet csinálni

Előételek: A Séf ajándéka gyanánt kapott kiflik vajjal, meg a fürj tojás tök kedves gesztus volt és még ízlett is nekünk. A legjobban a kiflihez kapott mézes-mustáros vajat élveztük, a frissen készült édeskés kifli eszméletlenül összhangban volt a vajjal. Itt megjegyezném, ami Petit jobban zavarta, mint engem, ( Ő a szigorúbb) hogy alig tűnt el a tányéromról a fürj és vettem volna magamhoz a kiflijeimet mikor elkapták előlem a tányért, nem értettük, hogy miért nem lehet vele várni. A szarvasgomba cappuccino, gomba leves volt semmi extra, finom volt, elfogyott nem hagyott különösebb nyomot. Nem úgy, mint Pít előétele, ahol az ízes füge és a füstös libamáj vitte a prímet a mennyiség hagyott némi kivánivalót maga után.
Főételek: A fogas pont olyan volt amilyennek lennie kellet, a fűszerek nem nyomták el a hal ízét. A fogas egyszerű de nagyszerűségét a köret különlegessége még inkább kiemelte, szóval csúcsszupi volt! A bárány is úgy volt elkészítve ahogy azt kell, omlós és szaftos volt, de az adag...hát hagyjuk inkább neveznénk falatkának, de annak isteni :) Az ehhez tartozó lila burgonya nem volt rossz, de különlegesnek se mondanánk.
Desszertek: Az egész ebéd megkoronázása ez volt a desszert, a sütemény csodák! Amiért érdemes elmenni a Gundiba az egyik az élmény a másik pedig a DESSZERT. Egyetek sütit Gundiéknál, frenetikus, elképesztő még a legegyszerűbb csokis "muffinospiskotás" (csokoládéláva) is szinte forrón került a tányére és két pofára bírtuk volna tolni. Nem tudunk kedvencet választani, mert tényleg minden elképesztő volt!
Összeségében nagyon jól éreztük magunkat, a felszolgálás túlbúzgó, az ételek igényesek és finomak, az adagok lehetnének picivel nagyobbak, a hangulat pedig mintha a Titanicon lettünk volna. Köszönjük az élményt, itt is jártunk ;) 8/10