Hamis Wellington

2018.03.27

A hétvégénk (vasárnap) főzéssel, illetve takarítással telt. Nálunk ez a kifejezés, hogy "a hétvégénk főzéssel telt", azt jelenti, hogy vasárnap 3-4 fogásos menüt készítettünk, mivel a hétköznapokon nincs annyi időnk, hogy főzzünk, így előre elkészítjük az ebédünket :). Az egyik választásunk a Hamis Wellingtonra esett.

Hozzávalók:

  • 1 szép szűzérme
  • só, bors
  • dijoni mustár
  • 4-5 szelet bacon
  • 5-6 szem gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 1 csomag levelestészta
  • kókuszzsír
  • 1 tojás (felvert)

Elkészítés:

Hártyázzuk le a szűzérméket, majd sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon kérget sütünk minden oldalának. Vegyük ki a serpenyőből, rakjuk egy tányérra, és vékonyan kenjük meg dijoni mustárral. Ha ezzel megvagyunk, a gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A Sertésszűzről megmaradt zsíron a hagymát, és a gombát megpirítjuk, a reszelt fokhagymával. Miközben pirul, sózzuk, borsozzuk, és a legvégén hozzáadjuk a petrezselymet. Egy-két percig pirítjuk még a fűszerekkel, és készen is van a gombás ragu. Nincs más dolgunk, mint összeállítani az egészet és be a sütőbe. Fogjuk a levelestésztát a végétől kb. 2-3 centire, és a szélektől is legalább 2 centire, lefektetjük szép sorban a bacon szalonnát, megszórjuk a gombás raguval, majd ráillesztjük a husit. Ezek után feltekerjük, a széleit behajtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük a tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük. Ha kész pihentetjük még egy 20 percet és utána lehet is fogyasztani ezt a csodálatos finomságot :) 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el