Hamis Wellington
A hétvégénk (vasárnap) főzéssel, illetve takarítással telt. Nálunk ez a kifejezés, hogy "a hétvégénk főzéssel telt", azt jelenti, hogy vasárnap 3-4 fogásos menüt készítettünk, mivel a hétköznapokon nincs annyi időnk, hogy főzzünk, így előre elkészítjük az ebédünket :). Az egyik választásunk a Hamis Wellingtonra esett.
Hozzávalók:
- 1 szép szűzérme
- só, bors
- dijoni mustár
- 4-5 szelet bacon
- 5-6 szem gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 1 csomag levelestészta
- kókuszzsír
- 1 tojás (felvert)
Elkészítés:
Hártyázzuk le a szűzérméket, majd sózzuk, borsozzuk, és
kevés olajon kérget sütünk minden oldalának. Vegyük ki a serpenyőből, rakjuk
egy tányérra, és vékonyan kenjük meg dijoni mustárral. Ha ezzel megvagyunk, a
gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, és felaprítjuk. A Sertésszűzről megmaradt
zsíron a hagymát, és a gombát megpirítjuk, a reszelt fokhagymával. Miközben pirul,
sózzuk, borsozzuk, és a legvégén hozzáadjuk a petrezselymet. Egy-két percig
pirítjuk még a fűszerekkel, és készen is van a gombás ragu. Nincs más dolgunk,
mint összeállítani az egészet és be a sütőbe. Fogjuk a levelestésztát a végétől
kb. 2-3 centire, és a szélektől is legalább 2 centire, lefektetjük szép sorban a
bacon szalonnát, megszórjuk a gombás raguval, majd ráillesztjük a husit. Ezek
után feltekerjük, a széleit behajtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe
helyezzük. Megkenjük a tetejét felvert tojással, és előmelegített sütőben, 200
fokon megsütjük. Ha kész pihentetjük még egy 20 percet és utána lehet is
fogyasztani ezt a csodálatos finomságot :)