Indiai csirke

2018.10.18

Ennek a pillanatnak is el kellett jönni, amit, hogy őszinték legyünk már nagyon vártunk. Végre elutaztunk képzeletben Indiába és készítettünk egy jó fűszeres currys csirkét.El kell, hogy áruljuk, ez volt az első alkalom, hogy indiai fűszerezésű ételt készítettünk közösen, de nagyon bejött és lesz folytatás. 


Hozzávalók:

  • 3 ek. szezámolaj
  • 400 g csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 200 ml kókusztej
  • szójaszósz
  • só, bors
  • 1 csomag Bombay masala (kotányi)
  • curry

Elkészítés:

A csirkehúst megtisztítjuk és felkockázzuk. A vöröshagymát feldaraboljuk és a szezámolajon megdinszteljük. Ezek után mehet a husi, sózzuk (egyhén), borsozzuk és pirítsuk tovább. Jöhetnek a fűszerek. Szórjuk meg Bombay masala fűszerkeverékkel és egy- két kiskanálnyi curryvel. Engedjük fel kókusztejjel és főzzük tovább, amíg a kókusztej mennyisége a felére csökken. Szójaszósszal ízesíthetjük még. Mi főztünk hozzá kurkumás rizst. 

Főzzetek együtt, mert együtt lenni, együtt főzni jó!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el