Kelbimbós csirke - rákaptunk -
Egyre nagyobb kedvencünk a kelbimbó, így kitaláltuk, hogy mi lenne, ha valami húsos dolgot készítenénk belőle. Tudjuk lehetett volna rakott kel, de az már uncsi.., így lett a kelbimbós csirke :) Nagyon egyszerű, és gyors recept, úgyhogy nyugodtan próbálja ki mindenki, aki bírja ezeket az alapanyagokat.
Hozzávalók:
- 500 g kelbimbó
- 500 g csirkemell
- nagy pohár tejföl
- só, bors
- piros arany
- cayanne bors
- 2 gerezd fokhagyma
- csirke fűszersó (elhagyható)
- sajt
- bacon
- kókuszzsír
Elkészítés:
A kelbimbót szépen megtisztítjuk, és felrakunk egy adag sós vizet, amibe megfőzzük a zöldséget. Amíg felforr a víz, addig előkészítjük a husikat. Felszeleteljük a melleket, és sózzuk, borsozzuk, valamint rakhatunk rá fűszersót is, ha van otthon, illetve szeretjük. Mire végzünk a csirke fűszerezésével addigra a víz tuti hogy felforrt, így belerakhatjuk a kelbimbót és kb. 8 percig főzzük. Előkapunk, egy serpenyőt rakunk bele egy kanálnyi kókuszzsírt, és elősütjük. Ha elkészültünk mindennel, fogjuk a csirkemelleket, és elhelyezzük egy jénai tálban. A tejfölt beleöntjük egy nagyobb tálba, és fűszerezzük (só, cayanne bors, piros arany, fokhagyma), majd összeöntjük a kelbimbóval és összeforgatjuk az egészet. Ha ezzel megvolnánk, akkor nincs más hátra, mint ezt a tejfölös kelbimbós masszát ráhelyezzük a csirkemellekre, a tetejére reszelünk sajtot, telepakoljuk baconnel és sütőőőőő!