Kelkáposztába tekert csirkemell!
Ellestünk Pé anyukájától egy nagyon szuper kis receptet, amit a Zakopanei túra után ki is próbáltunk, hogy legyen ebédünk a hétre. A finomság kelkáposztába töltött csirke. Valami isteni finom!!!
Hozzávalók:
-
40dkg csirkemell
-
1 fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3-4 fej csiperkegomba
-
250g kockázott bacon
-
100g sajtkrém
-
100g reszelt sajt
-
1 tojás
-
4-5 kelkáposztalevél
-
só, bors,
-
fűszersó (elhagyható)
-
kókuszzsír
Elkészítés: Kókuszzsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd ráöntjük a bacont, és a gombát. Picit pirítjuk, hogy ropogós legyen a bacon, mert az úgy isteni :), majd jöhetnek a apróra vágott csirkemell kockák. Az egészet fűszerezzük (só, bors, fűszersó, reszelt fokhagyma), és szépen megsütjük a kis husikat. Ha nagyjából megsült ráöntjük a sajtkrémet és jól elkeverjük. Ha az egész ragu elkészült, levesszük a tűzről, és megvárjuk míg kihűl. Addig pont elő tudjuk készíteni a kis kelkáposzta leveleket. A ragu elkészítése közben, rakhattunk fel forrni vizet. Ha ez nem történt meg, mert nem olvastuk végig a receptet, akkor most tegyük azt please :). Szóval a felforrt vízbe beletesszük a szépen megtisztított leveleket, és blansírozzuk. Ha ezzel megvolnánk, jöhet újra a töltelék. Na ezt a finomságot, még egy picit feltuningolunk. Ráütünk egy tojás, és beletesszük a reszelt sajtot, és szépen elkeverjük a raguval. Ha már a szuper ízletes töltelékünket jól elkevertük, fogjuk a leveleket és szépen megtöltjük a káposztát. Az egészből készítünk egy csodálatos hengert, és beletesszük egy jénai tálba. Az egészet leöntjük tejföllel. Még itt is lehet egy kicsi extrát belevinni, hiszen a tejfölbe rakhatunk fokhagymát, piros aranyat, pirospaprikát. Na de ha szépen elkentük a tejfölt, mehet a sütőbe, és készre sütjük! :)
Egyéb ötletek felmerültek miközben készítettük az ételt, akár baconbe is lehet még az egészet tekerni, vagy esetleg egy szuper kis panír. Úgyhogy főzzetek, kísérletezzetek, na és persze sportoljatok :)