Kínai csirkeleves
Hát mi mással készülhetnénk nektek, ha nem egy jól bevált levessel. Tudjátok, imádjuk a leveseket, és ismételten egy hirtelen jött ötlettől vezérel készült ez a remekmű. Az ötlet, onnan jött, hogy nagy kedvencünk a gyors instant tésztalevesek, így arra jutottunk, kéne valami hasonló levest készíteni. Mivel sajnos kevés kínai levesbe illő zöldségünk volt itthon, így kénytelenek voltunk kiegészíteni kínai fagyasztott zöldségkeverékkel. Természetesen, sokkal jobb és gazdagabb levest is össze lehet hozni, de ahhoz szépen el kell menni, bevásárolni. Szerencsére, a ma már rengeteg szuper különleges alapanyagokat, fűszereket tudunk beszerezni a szupermarketekből, úgyhogy hajrá!
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 2 db sárgarépa
- 2 szál póréhagyma
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- egy kisebb db gyömbér
- sötét szójaszósz (ízlés szerint)
- kínai fűszerkeverék (ízlés szerint)
- kókuszzsír
- kínai zöldségkeverék
- 1 db lime reszelt héja
- 2 kocka rizstészta
- petrezselyem zöld
- chili paprika
Elkészítés:
Kókuszzsíron a felaprított chilit, és a hagymát megdinszteljük, majd az apróra vágott csirkemellet ráöntjük, és fehéredésig pirítjuk, közben belereszeljük a fokhagymákat, a gyömbért és ízesítjük a szójaszósszal. Ha ezzel megvagyunk, akkor jöhet a vékony csíkokra vágott répa, és póréhagyma, valamint a zöldségkeverék. Az egészet átpirítjuk, megszórjuk a kínai fűszerkeverékkel, és felöntjük vízzel. Ha úgy érezzük, még közben fűszerezhetjük. Az egészet összeforraljuk, belereszelünk még egy kis lime héjat, és belerakjuk a rizstésztát. Pár percig főzzük, beleszórjuk a petrezselymet és kész is ez a szuper finom és egyszerű leves! Próbáljátok ki nagyon finom.