#kinCSEMEGE ikhlette parmezános kukoricakrémleves bacon chipssel
Elkészítési idő: 35 perc
4 főre
Hozzávalók:
- 26 g laktózmentes vaj
- 360 g kukorica konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 sárga répa
- 1 vöröshagyma
- 1 zeller szár
- 2 babérlevél
- 1 l alaplé (ha ez nincs leveskockával ebből biot ajánlunk, helyettesíthető)
- 2 dl laktózmentes habtejszín
- kurkuma
- cayanne bors
- gyömbér
Díszítéshez: bacon
Elkészítés:
Válasszunk egy közepes méretű edényt, ebben olvasszuk fel a vajat majd pároljuk meg rajta a kukoricát. Ameddig pároljuk a kukoricát, közben megtisztíthatjuk a répát, zellert és hagymát, majd apróra vágjuk őket, éééés aztán mehetnek ők is az edénybe.
Ez után felöntöttük alaplével, mivel nekünk ez nem volt, így húsleveskockát használtunk, amit előtte 1 l forrásban lévő vízben felolvasztottunk. Addig főzzük még minden meg nem puhul, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, a kurkumát, a borsot és a gyömbért, majd az egészen rottyantunk még egyet.
Mi szeretjük, hogy a kukoricát nem lehet teljesen krémesre turmixolni, ha valaki ezt nem csípi akkor finom szűrűn érdemes átpasszírozni. Az elkészült ételt, előre megpirított bacon kockákkal díszítjük.