#kinCSEMEGE ikhlette parmezános kukoricakrémleves bacon chipssel

2017.11.28

Elkészítési idő: 35 perc

4 főre

Hozzávalók:

  • 26 g laktózmentes vaj
  • 360 g kukorica konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga répa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zeller szár
  • 2 babérlevél
  • 1 l alaplé (ha ez nincs leveskockával ebből biot ajánlunk, helyettesíthető)
  • 2 dl laktózmentes habtejszín
  • kurkuma
  • cayanne bors
  • gyömbér

Díszítéshez: bacon

Elkészítés:

Válasszunk egy közepes méretű edényt, ebben olvasszuk fel a vajat majd pároljuk meg rajta a kukoricát. Ameddig pároljuk a kukoricát, közben megtisztíthatjuk a répát, zellert és hagymát, majd apróra vágjuk őket, éééés aztán mehetnek ők is az edénybe.

Ez után felöntöttük alaplével, mivel nekünk ez nem volt, így húsleveskockát használtunk, amit előtte 1 l forrásban lévő vízben felolvasztottunk. Addig főzzük még minden meg nem puhul, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, a kurkumát, a borsot és a gyömbért, majd az egészen rottyantunk még egyet.

Mi szeretjük, hogy a kukoricát nem lehet teljesen krémesre turmixolni, ha valaki ezt nem csípi akkor finom szűrűn érdemes átpasszírozni. Az elkészült ételt, előre megpirított bacon kockákkal díszítjük.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el