Lencsés káposztaleves

2018.01.22

Mint tudjátok, imádjuk a leveseket, ha tehetnénk, minden nap ezzel a finomsággal indítanánk az ebédünket, és legtöbbször így is tesszük. Szóval, munka után hazaértünk, előkészültünk, és a sportolás mellett a másik kedvenc időtöltésünknek szenteltünk pár órácskát, ami nem más, mint a főzés. Az ötlet, hogy honnan jött ez a lencsés káposztás dolog, hát egyszerű. Összedobáltunk pár dolgot, ami a hűtőben volt, és ez a korhelyleveshez hasonló finomság született.


Hozzávalók:

  • 200g lencse (ennyi volt itthon)
  • egy jó maroknyi savanyú káposzta
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db burgonya
  • 2-3 db babérlevél
  • só, bors
  • 1 ek. kókuszzsír
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 fél rúd kolbász
  • 150g kockázott bacon
  • fűszerkömény
  • 1 kis pohár tejföl
  • víz
  • petrezselyem zöld
  • füstölt alaplé
  • piros arany

Elkészítés:

A felkockázott bacont megsütjük a kókuszzsíron, majd rádobáljuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezek után jöhet a lencse, majd belereszeljük a fokhagymát, és elkeverjük a fűszerpaprikát, és felöntjük vízzel, illetve a füstölt alaplével ez kb. 2 dl, mert csak ennyi volt a mélyhűtőbe. Ha ezzel is megvagyunk, jöhetnek a fűszerek, plusz a babérlevél. A sóval okosan, mert az alaplé is sós, valamint a kolbász, és a piros arany is. Majd végül az átmosott káposztát is beletesszük a lábosba, és 20-30 percig főzzük. Az utolsó etapban jöhet a burgonya, a répa, a kolbász és készre főzzük. Ha megfőtt, egy kis lével elkeverjük a tejfölt, visszaöntjük, és újra felforraljuk.

Kész, látjátok nem egy bonyolult dolog ez a főzés. Természetesen lehet itt is valami extrát belevinni mustár, ecet, füstölt hús, mi például szoktunk belerakni füstölt pirospaprikát is. Végezetül, főzzetek, sportoljatok, és élvezzétek az életet! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el