Lencsés minestrone
A leves olyan, mint a jó bor meg kell hozzá érni, ebből is látszik, hogy milyen koravének vagyunk. Hány gyereket hallottatok már, hogy úúúgy enne egy kis levest, hát nem sokat, pedig milyen jó tud lenni. Ebben a hideg időben meg aztán végképp, mi legalábbis állandóan levest kívánunk. Lement az ünnepi őrült volt egy egész nap amit otthon töltöttünk úgyhogy gyorsan főztünk.
Ahogy azt már korábban említettük imádjuk a Nők lapja konyhát, most is innen választottunk levest, a 2014. februári számból.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- Kókuszzsír
- 10 dkg száraz lencse
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kis fej karalábé
- 1 kis zellergumó
- 1 db krumpli
- 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
- kakukkfű
- bazsalikom
- oregánó
- 10 dkg kelkáposzta
- 10 dkg durum fusili tészta
Elkészítés: Kókuszzsíron dinszteljük meg az apró kockára vágott vöröshagymát. Aztán hozzá adjuk a lencsét, a reszelt fokhagymát majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, közben sózzuk, borsozzuk és kb. 30 percig főzzük. A megtisztított zöldségeket, apró kockákra vágjuk, majd hozzá adjuk a leveshez. KIVÉVE a kelkáposztát! Újra felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket, megint só-bors és hozzáadjuk a fűszereket és a paradicsomot. Főzzük tovább 40-45 percig a levest, majd a végén hozzá adjuk a tésztát, a kelkáposztát és puhára főzzük. Tálaláskor parmezánnal megszórva tálalhatjuk.