Mentás Brokkoli krémleves szombatra
A hétvégén úgy döntöttünk, hogy csak egymással töltjük meg filmmel, főzéssel, fetrengéssel csupa F betűs szóval. Valami izgalmasat akartunk csinálni, fellapoztunk hát az összes Nők lapja konyhát, majd neki indultunk vásárolni. Azt gondolom, hogy ez a leves az ilyen hétvégékhez illik. Amikor ennél valami különlegeset, de nincs kedved órákat állni a konyhában. Gyors, finom, laktató, izgalmas és megannyi módon kiegészíthető, saját szájízre alakítható.
Recept 4-5 főre, elkészítési idő: kb. 30 perc
- 1 közepes fej brokkoli (500 g)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kisebb fej burgonya
- 2 kisebb sárgarépa
- bő maréknyi menta
- 2 dl habtejszín
- parmezán
- só, bor, bio leveskocka, bio vegeta
Elkészítés:
Minden zöldséget megtisztítunk és felaprítunk. Egy közepesen nagy edényben felforraljuk a vegetás vizet, majd beletesszük a megtisztított brokkolit és az összes többi zöldséget. (Persze, ha van húsleves alaplevünk még finomabb lehet, ahogy ez kb. bármelyik krémlevesnél igaz lehet, mi itt most ezt a zöldésgekkel és a húsleveskockával igyekeztünk pótolni.) Majd hagyjuk puhulni, amikor minden zöldség megpuhult, akkor levesszük a tűzről hozzáadjuk a felaprított mentát, majd botmixer segítségével az egészet pépesítjük. Már majdnem kész :) vissza tesszük a tűzre és hozzáadjuk a habtejszínt majd az egészet felforraljuk.
Tálaláskor parmezánt reszeltünk a tetejére és menta levelekkel díszítettük. Ez még kiegészíthető bacon- vagy akármilyen zöldség chipssel is akár.