Mészár Steak Kitchen

2018.03.12

Étterem hét! VégreVégreVégre nagyon vártuk már. Hétfőn a Fidel's Cabaretben nyitottuk volna a hetet, de aztán rosszullét miatt L az utolsó pillanatban úgy döntöttünk, hogy nem megyünk. Emiatt kaptunk is egy kis dorgálást a Dining Citytől. Ez ugyanis egy tök jól működő rendszer, ezt mondjuk azoknak, akik még sosem voltak. Szóval, csak online tudsz asztalt foglalni egy adott étterembe, amit aztán értékelsz, illetve az étterem téged is értékelhet, mint vendéget, és mivel mi nem mentünk és még szólni is elfelejtettünk ezért bizony nem voltunk aznap a legjobb fej vendégek....igaz ami igaz. Sajnáljuk! Na de a lényeg, hogy ez tök jó, hogy senki nincs kiszolgáltatva a másiknak. Úgyhogy így szombaton a Mészár Steak Kitchenben ebédeltünk!

Nem régen Bé interjút készített a Nőttön Nőben az Étterem hét egyik megvalósítójával/szervezőjével Kiss Zoltánnal, aki elmesélt egy csomó háttér infót az étterem hétről, hogyha még nem hallottátok és érdekelne akkor azt ezen a linken:https://www.radiobezs.hu/radiobezs/radiobezs.archivplayer.page?szam=http%3A%2F%2Fwww.radiobezs.hu%2Fradiobezs_files%2FArch%25C3%25ADvum%2F2018%2F0223_1000.mp3

https://www.radiobezs.hu/radiobezs/radiobezs.archivplayer.page?szam=http%3A%2F%2Fwww.radiobezs.hu%2Fradiobezs_files%2FArch%25C3%25ADvum%2F2018%2F0223_1100.mp3

Azért a Mészárt választottuk, mert kiakartunk próbálni valami vagány steak-et, úgyhogy így keresgéltünk kajáldákat és rájuk esett a választásunk. Mutatjuk a menüt ;)

Előétel:

Tormakrémes kamacsmelltekercs fürjtojással

Egy kis tavasz érkezett fekete tányéron. Az egész egyszerre volt nagyon friss, közben tök retro és még is újra gondolt. Az élmény a húsvéti hidegtálat jutatta az eszünkbe, de a jól megszokott sonkatekercset felcserélték a kacsamelltekercsre, ami ilyen homlokra csapós élmény volt, "hogy ez nem jutott még eszünk??". A tormakrém olyan volt, mint amilyennek lennie kell, nem volt túl intenzív, csípős remekül kiegészítette a kacsát.

Erdei Gombás csirkeragu leves

Ha az előző tavasz, akkor ez meg erdő ízű volt. Klasszikus raguleves, jól megspékelve mindenféle gombával, aki szereti annak ez egy csészényi mennyország volt, mint Bének ő nagy gomba rajongó. Az tetszett nekünk a levesben, hogy nem volt túl gondolva, túl játszva egy adag finom leves, megfelelően fűszerezve, elegendő "sűrűvel".

Főétel:

Királyrákkal sült citromos jércemell zöldborsós rizottóval

Jó, be kell, hogy lássuk a lehetőségek közül nem ez volt a legvagányabb, de a királyrák lehetősége Bét elvitte ... Aztán földhöz is vágta elég hamar. Kihozták az ételt összesen! egy egész darab királyrákkal a citrom karika tetején. Túl tettük magunkat a kis csalódáson és falatozni kezdtük, a jércemell nagyon finoman volt elkészítve a fűszerek annyira feldobták, hogy etette magát, puha és omlós volt. A rizottó állaga teljesen jól kiegészítette a húst, talán annyi, hogy a jércén hagyott bőrét mi jobban megpirítottuk volna.

Bourbon vaníliás argentin hátszín parajos burgonyával

A várva várt étel, szerencsére itt az elképzeléseink és a valóság elég közel voltak egymáshoz, így nem volt csalódás sőt! A tányéron egy kb. 20 dkg-os médiumra sütött hátszín volt, tejszínes spenótos főttburival és mártogatósként pedig hagymalekvár kísérte az egészet. A húsnak tök jó kis kérget sütöttek, belül pedig gyönyörű rózsaszínre sikerült, nem volt túl fűszeres, a hús ízét lehetett kóstolni. Kérésre friss borsot őröltek a húsra, aminek lehetőségével persze mi éltünk is. Érdekes volt, hogy Pé mamával és papával (meg persze Lénivel) mentünk ebédelni. Mama szintén steaket kért és a két hús között azért voltak különbségek, pedig elvileg mindkettő ugyanúgy készült. Ezzel nekünk nem volt különösebb problémánk, mert Mama azt szereti, ha jobban meg van sütve, még mi meg bírjuk a médium dolgokat. Úgyhogy egy gyors hús cserét eszközölve, mindkét fajtát kóstolva azt mondhatjuk, hogy szerettük. Azt kell, mondjuk a steak az, amit senki ne hagyjon ki az életéből, jó helyen kell enni és tuti szeretni fogjátok. Mondjuk, mi ajánljuk a Mészár Steaket J

Desszert:

Málnás túróhab sárga joghurttal

Egy kis friss, gyümölcsös desszert, ami szintén hozta a tavaszt és ezt az egész ebéden átívelő retro hangulatot. A piskóta és a túróhab könnyed és lágy volt, a málnás zselatin a tetején a savanykásságával kiegészítette az egészet.

Brownie fehér boros körtével és citrom sorbettel

Hááááát ez azoknak a nagy álma, akik bírják a tömény, csokis, TÖMÉNY, desszerteket. A körte nagyon baró volt, de ahhoz, hogy a browniet enni lehessen kellett minden falathoz egy kis körte. Az igazat megvallva a végén hárman tudtuk legyőzni.

Összességében, hangulatos hely a Mészár Steak Kitchen, a kiszolgálás nagyon kedves, figyelmes, barátságos és gyors. A dizájn nem túlzó, ételek szépen tálaltak és ízletesek. Ami nagyon, nagyon pozitív, hogy kutyabarát, így Lénóka is velünk lehetett, bár egyébként külön vizet nem kapott, de végig nagyon figyeltek arra, hogy hol fekszik nehogy rálépjenek vagy megijesszék. Több, mint valószínű, hogy még ellátogatunk hozzájuk!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el