mexikói bulgur
A babgulyás során nem használtuk fel az összes sertéscombot, így maradt kb. 30-40 dkg, amelyből rizseshusit szerettünk volna készíteni, de beugrott, hogy vettünk bulgurt. Milyen jó lenne, ha a megszokott rizseshusi helyett, inkább valami bulguros kaját dobnánk össze. Azért olyan sokáig nem gondolkodtunk, viszonylag hamar eszünkbe jutott, a mexikói bulgur ötlete. Olyan, mint a rizseshús, de mégse 😊
Hozzávalók:
- 1 ek. kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30-40 dkg sertéscomb
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 150-200 g mexikói zöldségkeverék
- só
- chili
- fűszerpaprika, füstölt paprika
- paprikakrém
- 2-3 ek. paradicsompüré
- lehet használni egy fel tasak chilis bab alap fűszerport, de ha nem, akkor mi ezeket a fűszereket használtuk:
- cayenne bors, római kömény, koriander, oregáno, bazsalikom
- 1 bögre bulgur
- víz
Elkészítés: A combot megtisztogatjuk és felvágjuk kis kockákra. A vöröshagymát felaprítjuk és a kókuszzsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a husit. Sózzuk, borsozzuk, és belereszeljük a fokhagymát. A husit fehéredésig pirítjuk, addig felvágjuk a paradicsomot és a paprikát. Ha ez is megvolt jöhet a fűszerpaprika, füstölt paprika, paprikakrém, paradicsompüré és a fűszerek. Felöntjük egy kis vízzel és addig főzzük a husit még félig puha nem lesz. Ha ezzel megvolnánk jöhet a mexikói fűszerkeverék. Addig főzzük, amíg meg nem puhul a husi. Ha kész mehet a bulgur és 2x annyi víz. Az egészet addig főzzük még meg nem puhul a bulgur. Közben még fűszerezhetjük és készen is vagyunk.
Jó étvágyat!