Mexikói raguval töltött leveles tészta

2018.01.31

Az egyik nagy kedvenc a sós nasink a leveles tésztás ropogtatnivalók. Sétálgattunk a Lidlben, és összenéztünk ezzel a csodával, egyből be is ugrott mind a kettőnknek, hogy valamit kéne vele kezdeni. Így hát landolt is a kis kosárkánkban. Bo kitalálta, mi lenne, ha egy kis milánói ragut töltenénk bele. Hát ez is lett, illetve mégse mert amíg ő tanult addig gyors kihasználtam a helyzetet és inkább egy kis mexikói raguval bolondítottam meg. Hát nem csalódtunk azt kell, hogy mondjam :)


Hozzávalók

  • 1 csomag levelestészta
  • 40dkg marha darálthús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
  • 1 konzerv kidney beans
  • cayanne bors
  • mexikói fűszerkeverék
  • só, bors
  • tejföl
  • sajt
  • kókuszzsír

Elkészítés:

Egy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, beletesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, egy picit dinszteljük, majd jöhet a darált hús, és a fokhagyma. Ha a darált hús megpirult, jöhetnek a zöldségkeverék és a fűszerek. Az egészet addig sütjük, amíg a zöldségek el nem készülnek. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a konzerv bab. Az egészen rottyan egyet és kész is a ragu. A legjobb, ha jó csípős, és fűszeres, hiszen csak mechikóóóóról van szó. Jöhet a leveles tészta. Kicsomagoljuk, félbevágjuk és megkenjük tejföllel mind a két felet. Arra figyeljünk, hogy nem kell az egész tésztát megkenni, elég csak egy csíkban csak. Erre jöhet a ragu, majd a sajt. A széleket, valamint a tetejét megkenjük felvert tojással, és mehet is be az előmelegített sütőbe. kb. 20-25 perc alatt el is készül

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el