Nyári menü sor tesztelés a Nikában

2017.05.08

Csütörtöki romantika

A Nikában jártunk, már az étterem hét ideje alatt is gondolkodtunk rajta, de aztán győztek a többiek, és milyen jól tettük, hogy vártunk a Nikával picit, mert májusban nyári menü akciót hirdettek, ezt kóstoltuk meg mi is. 

Menü:

Amuse Bouche - Hummuszos kanapé

Szeretjük mikor van plusz kedvesség, egy kis elő előétel formájában. Kaptunk egy lehelletnyi humusz falatot, eszméletlen friss kenyéren. 

Előétel:

Nika Tube - cheddarral és sonkával töltött tortilla tekercsek hasábburgonyával 

Hááát öcsém mikor megláttuk, nem akartuk elhinni, hogy ezt kínálják előételnek, egy erősebb street food főételnek simán beillet. A szervírozás, az ötlet és az ízek maga volt a coolság a köbön. A tekercsek nem voltak olajosak és túl sütve sem, úgy ropogtak ahogy kellett. A sültkrumpli már-már túlzás lehetett volna, ha nem mi esszük. :) De a tejfölös-fokhagymás mártogatóssal muszáj volt elfogyasztani. Pé arra jutott, hogy ez a mexikói lángos alapjául szolgálhatna. 

Málna hab leves házi pillecukorral 

Ha a Nika tube főétel volt, akkor ez pedig a desszert. Tényleg olyan élményt nyújtott mintha az ember a végén kezdte volna a vacsoráját. Nem a klasszikus gyümölcs leves ízt kaptuk, egy nagyon édes, tényleg habjellegű dolog volt. Aki, nem szereti a pillecukrot vagy a nagyon édes dolgokat, annak ezt nem ajánljuk. A pillecukorról mondjuk azt hittük, hogy egyben megtaláljuk majd a levesben, de nem így volt, látni nem láttuk csak éreztük, de azt nagyon.

Főétel:

Baconbe göngyölt sertésszűz jalapenos cheddar mártással és házi dödöllével

Az ötlet fantasztikus, a látvány szintén, olyan gusztán volt a tánnyérra téve, hogy rögtön megakartad kóstolni. Az íze sem volt rossz, de a hús picit túl készült, lehetett volna egy kicsit szaftosabb, puhább. A házi dödölle a hús alatt volt, kis korongra formálva és megsütve, nagyon ötletes és tökéletesen passzolt a húshoz. 

Lazackockák fokhagymás parajos tésztával 

Itt is a lazac túl sült, amit sajnáltunk, mert különben az ízek rettenetesen passzoltak egymáshoz. A fűszerezést külön imádtuk, ha ezt az ételt mi készítjük akkor valószínűleg úszik a fokhagymában és a szerecsendióban, hát itt nem. Így viszont jutott hely, minden más íznek, lehetett érezni a tejszínt, a spenótot sőt még a tészta lisztes utóízét is. 

Desszert:

Rote Grütze

A két desszert közöl ez ízlett nekünk jobban, ez valahogy látványosabb is volt, meg finomab is. A krém mindkét édességben hasonló volt, de itt a piros bogyós gyümölcsökhöz valahogy jobban passzolt. 

Grillezett barack mascarpones krémmel  

Be kell, hogy valljuk nem jött be annyira.. :( sajnáljuk, de valahogy mást vártunk a grillezett baracktól, vagy legalábbis többet, mint egy adag barack befőttől. A krém nem volt rossz, de fergeteges vagy frenetikus élményt sem nyújtott. Elment, megettünk.


Összeségében:

Szerettük a Nikát, az erős előételek vitték a prímet, a többi sem volt rossz, de a nagy pontot a leves és a Nika tube viszik. Ajánljuk mindenkinek, mert ötletes, szépen elkészített ételeket kínálnak, a személyzet kedves, figyelmes és ha szerencsétek van akkor még élőzenét is kaptok a vacsorához. 

7/10



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el