Nyári menü sor tesztelés a Nikában
Csütörtöki romantika
A Nikában jártunk, már az étterem hét ideje alatt is gondolkodtunk rajta, de aztán győztek a többiek, és milyen jól tettük, hogy vártunk a Nikával picit, mert májusban nyári menü akciót hirdettek, ezt kóstoltuk meg mi is.
Menü:


Amuse Bouche - Hummuszos kanapé
Szeretjük mikor van plusz kedvesség, egy kis elő előétel formájában. Kaptunk egy lehelletnyi humusz falatot, eszméletlen friss kenyéren.
Előétel:
Nika Tube - cheddarral és sonkával töltött tortilla tekercsek hasábburgonyával
Hááát öcsém mikor megláttuk, nem akartuk elhinni, hogy ezt kínálják előételnek, egy erősebb street food főételnek simán beillet. A szervírozás, az ötlet és az ízek maga volt a coolság a köbön. A tekercsek nem voltak olajosak és túl sütve sem, úgy ropogtak ahogy kellett. A sültkrumpli már-már túlzás lehetett volna, ha nem mi esszük. :) De a tejfölös-fokhagymás mártogatóssal muszáj volt elfogyasztani. Pé arra jutott, hogy ez a mexikói lángos alapjául szolgálhatna.
Málna hab leves házi pillecukorral
Ha a Nika tube főétel volt, akkor ez pedig a desszert. Tényleg olyan élményt nyújtott mintha az ember a végén kezdte volna a vacsoráját. Nem a klasszikus gyümölcs leves ízt kaptuk, egy nagyon édes, tényleg habjellegű dolog volt. Aki, nem szereti a pillecukrot vagy a nagyon édes dolgokat, annak ezt nem ajánljuk. A pillecukorról mondjuk azt hittük, hogy egyben megtaláljuk majd a levesben, de nem így volt, látni nem láttuk csak éreztük, de azt nagyon.
Főétel:
Baconbe göngyölt sertésszűz jalapenos cheddar mártással és házi dödöllével
Az ötlet fantasztikus, a látvány szintén, olyan gusztán volt a tánnyérra téve, hogy rögtön megakartad kóstolni. Az íze sem volt rossz, de a hús picit túl készült, lehetett volna egy kicsit szaftosabb, puhább. A házi dödölle a hús alatt volt, kis korongra formálva és megsütve, nagyon ötletes és tökéletesen passzolt a húshoz.
Lazackockák fokhagymás parajos tésztával
Itt is a lazac túl sült, amit sajnáltunk, mert különben az ízek rettenetesen passzoltak egymáshoz. A fűszerezést külön imádtuk, ha ezt az ételt mi készítjük akkor valószínűleg úszik a fokhagymában és a szerecsendióban, hát itt nem. Így viszont jutott hely, minden más íznek, lehetett érezni a tejszínt, a spenótot sőt még a tészta lisztes utóízét is.
Desszert:
Rote Grütze
A két desszert közöl ez ízlett nekünk jobban, ez valahogy látványosabb is volt, meg finomab is. A krém mindkét édességben hasonló volt, de itt a piros bogyós gyümölcsökhöz valahogy jobban passzolt.
Grillezett barack mascarpones krémmel
Be kell, hogy valljuk nem jött be annyira.. :( sajnáljuk, de valahogy mást vártunk a grillezett baracktól, vagy legalábbis többet, mint egy adag barack befőttől. A krém nem volt rossz, de fergeteges vagy frenetikus élményt sem nyújtott. Elment, megettünk.
Összeségében:
Szerettük a Nikát, az erős előételek vitték a prímet, a többi sem volt rossz, de a nagy pontot a leves és a Nika tube viszik. Ajánljuk mindenkinek, mert ötletes, szépen elkészített ételeket kínálnak, a személyzet kedves, figyelmes és ha szerencsétek van akkor még élőzenét is kaptok a vacsorához.
7/10