Olasz Street food: Arancini

2018.06.01

Az egész ötlet onnan indult, hogy volt a mélyhűtőben kacsamell, így mellé kellett valami köret. Az elmúlt 1 hónapban igen sokat gondoltunk a rizottóra, így hamar kitaláltuk. Szépen felraktunk egy adag levest a rizottó alapnak, addig meg, amíg készült a leves, elkészítettük a kacsamellet. A leves kész jöhet a köret. Mire készen lettünk mindennel, hát. Na és most jön az agyfasz.... Nem fedtük le a kacsát, így egy kis kib..... légy, hát szépen szólva, "beköpte". Így a kacsa off, úgyhogy újratervezés. A street kitchen receptjei között láttuk ezt a remek kaját, és hát mindent imádunk bepanírozni, így eldőlt. Természetesen azért, meg is töltöttük egy kis bolognai raguval, hogy még menőbb legyen :)




Hozzávalók:

Rizottó:

  • Egy bögre rizottó rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél dl száraz fehérbor
  • kb. 8dl forró alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió
  • parmezán
  • vaj kb. 10dkg
  • fél dl tejszín

Arancini

  • Bolognai ragu (lasagnét készítettünk és így maradt egy kevés)
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:

Felaprítjuk a hagymát, és kevés kókuszzsíron megdinszteljük. Ezután jöhet a rizottó rizs, és a fokhagyma (reszeljük bele), és addig hevítjük, amíg a rizsszemek egy picit áttetszővé válnak. Arra figyeljünk, hogy ne pirítsuk meg a hagymát se, és a rizst se. Ha úgy érezzük kész akkor jöhet a bor. Kevergetés mellett hagyjuk, hogy a rizsszemek magukba szívják a bort. Ha ezzel megvolnánk, akkor jöhet egy merőkanálnyi alaplé, és folyamatos kevergetés mellett figyeljük, hogy az alaplevet magába szívja a rizs. Ha úgy látjuk, hogy a nagy részét magába szívta, jöhet egy újabb adag lé. Ez megy addig, amíg a rizsszemek puhák nem lesznek. Arra figyeljünk, hogy a rizs soha ne ússzon túl sok alaplében, de mindig maradjon szaftos. Ha kezd krémes állagú lenne, adunk hozzá vajat, tejszínt, és fűszerezzük. Ha megkóstoltuk, és a rizsszemek már nem kemények, akkor jöhet a parmezán sajt, és kész is.

A kész rizottót hagyjuk kihűlni, hogy tudjuk majd formázni. Ha kihűlt a tenyerünkbe szétlapítjuk és rakunk egy kevés bolognai szószt, vagy mozzarellát a közepére. Ezek után egy kis adag rizst rakunk az egészre, és szépen golyót formázunk belőle. A golyókat bepanírozzuk, és mehet a forró olajba, ahol aranybarnára sütjük. Lehet hidegen, melegen fogyasztani, mindenhogy isteni :) Jó étvágyat!


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el