Panna cotta

2018.07.27

Egy gyors meglepetéssel készültünk mára nektek és persze magunknak. Olyan rég csináltunk desszertet és annyira szeretjük, mindketten különösen kedveljük a puding szerű könnyű, hideg, gyümölcsös desszerteket. Ebben a nagy melegben külön öröm egy kis hideg édesség. Isteni Panna cottára esett a választásunk. Már egy ideje készültünk rá, hát eljött a pillanat. Természetesen amennyire lehet igyekeztünk egészségesebben elkészíteni. Laktózmentes tejtermékekkel, és édesítővel.


Hozzávalók:

  • 6 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • édesítő ízlés szerint
  • 1 rúd vanília kikapart belseje/vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 lap zselatin

Zseléhez:

  • gyümölcs
  • édesítő

Elkészítés:

Szerencsére ez is egy gyors recept. Fogjuk a zselatin kivételével, az összes hozzávalót (tej, tejszín, édesítőm citromhéj, vanília) összeforraljuk. Elkeverjük benne a lapzselatinokat, majd poharakba, edényekbe töltjük. Várunk egy picit, hogy kihűljön, majd mehet a hűtőbe.

Málnát, epret, barackot, vagy bármilyen szimpi gyümölcsöt választhatunk. Leturmixoljuk az édesítővel, majd összeforraljuk. Kihűtjük és végül a panna cotta tetejére öntjük. Mehet vissza a hűtőbe. Ugye, hogy nem egy nagy ügy! Főzzetek, és sportoljatok. Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el