Pestos tőkehalas penne
Nagyon szeretjük a halat és bár egy átlagos magyar háztartáshoz képest többet fogyasztunk még így is lehetne sokkal többet. Tudtátok, hogy az EU-ban mi Magyarok fogyasztjuk a legkevesebbet halat? Tök gáz! Úgyhogy hoztunk nektek egy receptet, amivel növelhetjük egy kicsit ezt a fogyasztási arányt, mert tuti beleszerettek majd, úgyhogy garantált, hogy többszőr is el lesz készítve ez a finomság😉 Ja és, ha a hal nem elég vonzó, akkor legyen az, az elkészítési idő. Vigyázat bazi gyors!
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 400g alaszkai tőkehalfilé
- egy fél üveg Barilla zöld pesto
- 1,5 dl tejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 ek. kókuszzsír
- parmezán
- olivabogyó
- só, bors
- tészta (teljes kiőrlésű)
Elkészítés:
Tésztafőzőbe, vagy egy lábasba tegyünk fel vizet forrni (természetesen sózzuk).
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy serpenyőben kevés
kókuszzsíron megdinszteljük. A hagymára ráreszeljük a fokhagymát és mehet is bele
a halacska. Közben a víz már felforrt, beletesszük a tészta és készre főzzük. A
halra ráöntjük a pestot és fűszerezzük (só, bors). 1-2 perc után beleöntjük a
tejszínt és az egészen rottyantunk még egyet. A legvégén tehetünk hozzá egy kis
parmezánt és a felszeletelt olivabogyót. Ha a tészta is elkészült leszűrjük és
mehet a ragura. Jól összeforgatjuk és kész is. A tetejére mehet egy kis parmezán.
Jó étvágyat.