Pestos tőkehalas penne

2018.08.29

Nagyon szeretjük a halat és bár egy átlagos magyar háztartáshoz képest többet fogyasztunk még így is lehetne sokkal többet. Tudtátok, hogy az EU-ban mi Magyarok fogyasztjuk a legkevesebbet halat? Tök gáz! Úgyhogy hoztunk nektek egy receptet, amivel növelhetjük egy kicsit ezt a fogyasztási arányt, mert tuti beleszerettek majd, úgyhogy garantált, hogy többszőr is el lesz készítve ez a finomság😉 Ja és, ha a hal nem elég vonzó, akkor legyen az, az elkészítési idő. Vigyázat bazi gyors!

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók:

  • 400g alaszkai tőkehalfilé
  • egy fél üveg Barilla zöld pesto
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 ek. kókuszzsír
  • parmezán
  • olivabogyó
  • só, bors
  • tészta (teljes kiőrlésű)


Elkészítés:

Tésztafőzőbe, vagy egy lábasba tegyünk fel vizet forrni (természetesen sózzuk). A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és egy serpenyőben kevés kókuszzsíron megdinszteljük. A hagymára ráreszeljük a fokhagymát és mehet is bele a halacska. Közben a víz már felforrt, beletesszük a tészta és készre főzzük. A halra ráöntjük a pestot és fűszerezzük (só, bors). 1-2 perc után beleöntjük a tejszínt és az egészen rottyantunk még egyet. A legvégén tehetünk hozzá egy kis parmezánt és a felszeletelt olivabogyót. Ha a tészta is elkészült leszűrjük és mehet a ragura. Jól összeforgatjuk és kész is. A tetejére mehet egy kis parmezán. Jó étvágyat.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el