Pestos tőkehalas pasta
Vigyázat 10 perces recept!
Az ötlet elég spontán, és gyorsan jött, ugyanis találtunk a konyhaszekrényben egy Barilla Calabrese Pestot, így már sejteni lehetett, hogy ezzel szeretnék majd valamint kezdeni. Másnap este már rotyogott is a tűzhelyen a pestos massza :)
Hozzávalók:
- Barilla teljes kiőrlésű spagetti tészta
- 400 g alaszkai tőkehalfilé
- 1 db cukkini
- 1 db Barilla Calabrese Pesto
- 4-5 db póréhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- Parmezán
- Só, bors
Elkészítés:
A tésztának rakunk fel egy adag sós vizet, majd ha felforrt beletesszük a tésztát és al dentere főzzük. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kókuszzsíros serpenyőben mind a két oldalát készre sütjük. Ha ezzel megvolnánk, jöhet a pestos massza. A póréhagymát felvágjuk apró darabokra, kókuszzsíron megdinszteljük, felöntjük a pestoval, és belereszeljük a fokhagymát. Jól összekeverjük, és beletesszük a feldarabolt cukkinit, valamint a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és pár percig főzzük, hogy a cukkini megpuhuljon, de kellően ropogós maradjon. Ezek után feldaraboljuk a halszeleteket apró darabokra, majd ezt is a masszába tesszük. Megszórjuk parmezánnal, és még egyet hagyjuk rottyanni. Kész is!