Pirított rizstészta kacsamellel
VB lázban ég a világ, természetesen mi is, de legfőképpen Pé 😊, így valami nagyon gyors finomságot kellett összedobni meccs kezdetéig. Ma Ázsia felé vettük az irányt, és pirított zöldséges rizstésztát készítettünk kacsamellel.
Hozzávalók:
- 2 db kacsamell
- 1 db sárgarépa
- 100 g shiitake gomba
- 3 szál újhagyma
- wok zöldségek (kevés zöldség volt itthon)
- szezámolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- szójaszósz
- barnacukor/édesítő
- lime
- kínai ötfűszer-keverék
- 100 g rizstészta
- halszósz (elhagyható)
Elkészítés:
A kacsamellet megtisztogatjuk, és leszedjük a bőrét, majd csíkokra szeleteljük, és egy tálba tesszük. A mellre szójaszószt, kicsi édesítőt, fűszert rakunk és berakjuk a hűtőbe, addig amíg a zöldségekkel elkészülünk.
A répát, újhagymát, vöröshagymát megpucoljuk, és felkarikázzuk, a shiitake gombát feldaraboljuk. Ha mindennel megvagyunk jöhet a husi. Wokban felhevítjük az olajat rádobjuk a mell szeleteket és megpirítjuk, hogy ne száradjon ki. Tányérra szedjük a húst, és félretesszük.
Újabb evőkanálnyi olajat öntünk a wokba és jöhetnek a zöldségek, és a gomba szépen lepirítjuk őket. Közben felforralunk egy adag vizet, és a tésztára öntjük. Pár perc kell csak a rizstésztának, addig pont elkészülünk mindennel. Ha minden zöldséggel kész vagyunk.
Újabb adag olajat öntünk a wokba, beletesszünk egy kevés chilit, és 2 gerezd fokhagymát, amit felszeleteltünk, beledobjuk a zöldségeket a husit, és jöhetnek a fűszerek (szója, hal, fűszerkeverék, édesítő/barnacukor), mindent ízlés szerint. Ezek után jöhet a tészta, és jól átforgatjuk, reszelünk rá egy kis lime héjat. Ha elkészültünk, tálaláskor megszórhatjuk pirított szezámmaggal.
Gyors, egyszerű, és finom. Jó étvágyat! Hajrá foci 😊