Rakott kalács adventezéshez <3

2017.12.02

Megcsapott minket Ádvent szele, úgyhogy a hétvégét nem csak futással töltjük, hanem készülődéssel... a karácsonyra. Ez lesz az első egyháztársban töltött karácsonyunk, úgyhogy még cukik vagyunk, és mindent közösen csinálunk, bazi lelkesen. Adventi koszorút csináltunk (némi Anyai segítséggel <3), lakáskát karácsonyosítunk, úgyhogy gondoltuk készítünk, valami húsvétból most már télapó felé mutató nasikát. De, hogy ne legyen olyan nagyon lelkiismeret furdalásunk, nyugi holnap lefutkározzuk.... úgyhogy ez tulajdonképpen csak raktár feltöltés!

Hozzávalók:

  • 1 fonott kalács
  • 4 dl tej
  • 3dl tejszín
  • 2 egész tojás
  • 2 tojás sárgája
  • folyékony édesítőszer ízlés szerint (mi nem annyira édesen eszünk, 3 evőkanál)
  • egy löttyintés vanília aroma
  • 10 dkg vaj
  • egy citrom reszelt héja
  • egy tábla fehér csoki (tej csokival is finom)

Elkészítés:

Egy kisebb méretű tepsit kivajazunk, majd a szikkadt kalácsot, dobókocka méretűre vágjuk és beledobáljuk. A tejet és a tejszínt felmelegítjük, még ez készül a két egész tojást egy edénybe tesszük és hozzáadjuk a plusz két sárgáját is, ebbe megy az édesítő (vagy cukor, méz, bármi, amit TE szeretsz), a vanília aroma, majd az egészet kicsit felvered. A felmelegített tejszínes tejet lassan belekevered a sárgájához, és végül belereszeled a citromot. Az egész folyadékot ráöntöd a kalácsra, hogy bőven jusson mindenhova. Ezt 15 percig pihenteted, aztán a csokit kockára törve beletűzdeled a kalácsba, a lekvárt pedig rápötyögteted, majd go be a sütőbe 175 fokra, kb, 35 percre. 


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el