Répás Piskótatekercs
Végre itt a tavasz, és így Húsvét után találtunk egy nagyon szuper receptet a Nők Lapja Konyha című újságban. Próbáljátok ki, nekünk nagyon bejött. :)
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ¼ teáskanál őrölt gyömbér
- 20 dkg tisztított reszelt sárgarépa
Krémhez
- 50 dkg krémsajt vagy mascarpone
- fél citrom facsart leve
- 6 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Óvatosan összekeverjük, egy habverő segítségével. Ezek után rászitáljuk a lisztet, a fahéjat, és a gyömbért, majd szépen elkeverjük. Ha ezzel megvolnánk, jöhet a lereszelt sárgarépa, és ezt is beledolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben téglalap formájúra kisimítjuk a tésztát kb. fél cm vastagon, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült a sütőpapírral együtt feltekerjük, és így hagyjuk hűlni. Jöhet a töltelék J A mascarponét, vagy krémsajtot, mi mascarponét használtunk, géppel kihabosítjuk a citrom levével, és a porcukorral, majd a kitekert tésztára kenjük. Itt már eltávolítjuk a sütőpapírt, és ismételten feltekerjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Díszítésként porcukorral, illetve marcipánrépákkal díszíthetjük.