Sárga-, illetve görögdinnyés granita
Egy teljesen új dologgal ismerkedtünk meg a héten, mármint így ez a név nem volt meg 😊. Igazi nyári frissítő, csak a nyár hiányzik hozzá, de végre talán már az is megérkezik, szóval Granita, egy jégkása szerű olasz desszert, amely nagyon egyszerű és finom. Az olaszoknál elsősorban kávés vagy citromos a legismertebb, de bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük.
Hozzávalók:
Sárgadinnyés:
- 400 g sárgadinnye
- 1 fél citrom leve
- 1 fél lime leve
- 120 ml víz
- 80 ml vodka/rum (elhagyható)
- édesítő
Görögdinnyés bazsalikomos:
- 400 g görögdinnye
- pár levél bazsalikom
- édesítő ízlés szerint
- 80 ml vodka/rum (elhagyható)
- 80 ml víz
Elkészítés:
Igazából annyi, hogy minden alapanyagot beletesszük a turmixgépbe és leturmixoljuk. Majd mehet egy edénybe és a mélyhűtőbe. Ennyi. Minden más csak a kreativitásunkra van bízva. Olyan gyümölcsökből készíthetjük, amiből akarjuk, olyan fűszereket tehetünk bele, amiket szeretnék. A lényeg, hogy pár óránként átkeverjük, amíg elég szilárd jégkása állagú nem lesz. Egészségetekre. (Nekünk a görögdinnyés jobban bejött)