Sárga-, illetve görögdinnyés granita

2018.07.14

Egy teljesen új dologgal ismerkedtünk meg a héten, mármint így ez a név nem volt meg 😊. Igazi nyári frissítő, csak a nyár hiányzik hozzá, de végre talán már az is megérkezik, szóval Granita, egy jégkása szerű olasz desszert, amely nagyon egyszerű és finom. Az olaszoknál elsősorban kávés vagy citromos a legismertebb, de bármilyen gyümölcsből elkészíthetjük.

 Hozzávalók:

Sárgadinnyés:

  • 400 g sárgadinnye
  • 1 fél citrom leve
  • 1 fél lime leve
  • 120 ml víz
  • 80 ml vodka/rum (elhagyható)
  • édesítő

Görögdinnyés bazsalikomos:

  • 400 g görögdinnye
  • pár levél bazsalikom
  • édesítő ízlés szerint
  • 80 ml vodka/rum (elhagyható)
  • 80 ml víz

Elkészítés:

Igazából annyi, hogy minden alapanyagot beletesszük a turmixgépbe és leturmixoljuk. Majd mehet egy edénybe és a mélyhűtőbe. Ennyi. Minden más csak a kreativitásunkra van bízva. Olyan gyümölcsökből készíthetjük, amiből akarjuk, olyan fűszereket tehetünk bele, amiket szeretnék. A lényeg, hogy pár óránként átkeverjük, amíg elég szilárd jégkása állagú nem lesz. Egészségetekre. (Nekünk a görögdinnyés jobban bejött)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el