Sóágyon sült csirkeszárny
Ha valami ütőset
ennél, de nincs időd szöszmötölni, akkor itt egy gyors, és
olcsó kaja. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a következőkben egy
HÚS ételről lesz szó, figyelem! Talán ez az a recept, amit a
hamis piskóta mellett a legtöbbször készítünk, az okára pedig
hagyjuk, hogy magatoktól gyertek rá.
Hozzávalók:
- 1 kg asztali só
- 8 db csirkeszárny (legjobb hentestől, mert ők rajta hagyják a szárnyak végét is, ami a legfinomabb szuper marketben vásároltnál kb 2% esély van erre.
- Só, bors, olívaolaj
És akkor a következő történik. Fogsz egy magas falú tepsit, vagy jénait és az 1 kg sót beleöntöd és egyenletesen eloszlatod a tálba. A megvett a szárnyakat, jól megtisztítod, megmosod aztán sorba ráhelyezed a sóágyra. Nyugodtan itt már elő lehet melegíteni a sütőt 200 fokra, ez később is maradhat így. A húsok tetejét fűszerezheted, és kicsi zsiradékkal megkenheted. Mi sót, borsot és olívaolaj spray használunk. És végül be a sütőbe, mondanánk, hogy szarrá sütöd, de az nem hangzik jól úgyhogy, szép ropogósra sütöd, nekünk kb. 50 perc.
Ha kész, bármilyen salátával, zöldséggel, öntettel betolhatod az arcodba. Nagyon kell vigyázni, mert függőséget okoz!