Sült oldalas, coleslaw salival + házi majonéz

2018.06.27

Igen egyszerű finomsággal készültünk ma. Ha nem kéne ennyi ideig sütni az oldalast mondanánk azt is, hogy gyors recept, de nem az 😊 A jó hír azonban, hogy nem pepecselős. Csak fogjuk a hozzávalókat bedobáljuk egy sütűzacskóba és mehet a sütőbe. Ami, már időigényesebb az a káposzta sali a zöldségek aprítása miatt, de ha van otthon V gyalu akkor az is pikk-pakk elkészül. A képen BBQ szósz van még az oldalason, és újburgonya az extra köret, csak hogy biztos elég legyen. 😊


Hozzávalók:

oldalas

  • kb. 1kg oldalas
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • fokhagymapor
  • cayenne bors
  • majoránna
  • kardamom
  • kókuszzsír

saláta

  • fél fej lilakáposzta
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • só, bors
  • édesítő/porcukor
  • majonéz
  • 2 ek tejföl
  • fél citrom leve

Elkészítés:

Kezdjük az oldalassal. Feldaraboljuk, majd megtisztogatjuk és egy sütőszacskóba helyezzük. Meglocsoljuk kókuszzsírral és befűszerezzük, és beletesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Jól összerázzuk, és irány a hűtő kb. 30 percre. Most jöhet a Sali. A káposztát apró darabokra vágjuk és beletesszük egy tálba. Reszelt sárgarépát, és apróra vágott hagymát adunk hozzá. Egy edényben a majonézt összekeverjük tejföllel, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az édesítőt, és a citrom levét. Ha frankó az íze, akkor jöhet bele a káposzta, a hagyma és a répa. Jól összekeverjük, és mehet a hűtőbe. Előmelegített sütőben el is kezdhetjük sütni az oldalast kb. egy órát, majd, ha úgy véljük megpuhult, kivesszük a zacskóból és még kb. 15 percig megpirítjuk az oldalast. El is készült. Természetesen a coleslaw  salátánál használhatunk házi majonézt is.


A majonézhez:

  •    3 tojássárgája
  • 1 tk mustár
  • 1 tk só
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 6 dl semleges ízű étolaj
  • kb. 1 tk citromlé
  • 1 tk hideg víz

A tojássárgáját, a mustárt, a sót, borsot kézi habverővel összekeverjük. Kis sugárban, az elején elég apró cseppekben adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Ügyeljünk arra, hogy a végén is vékony sugárban kerüljön bele az olaj, és jól keverjük ki. Közben többször megállunk és pár csepp citromlevet csepegtetünk bele, és tovább keverjük. A végén hozzáadunk hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz, jöhetnek az ízek. Sózzuk, borsozzuk, adhatunk hozzá meg citromlevet, vagy mustárt.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el