Sunday Burger

2018.03.26

Már olyan régen csináltunk Hamburgert, hogy most rászántuk magunkat... nem mintha egy giga bonyodalom lenne, de valahogy ez még sem az, amit heti szinten készítünk pedig, ha valaminek hát a Hambinak szerelmesei vagyunk. 

Hozzávalók:

Húspogácsához:

  • 400 dkg marha darált hús (20% zsírtartalommal)
  • felkockázott bacon 20 dkg
  • bors

Szafi fitt Buci (Nagyon finom, könnyű zsemle lesz belőle)

  • 1 "M" tojás
  • 100 g víz
  • 15 g kókuszolaj
  • 10 g almaecet
  • 1,5 só
  • 100 g Szafi fitt liszt

Plusz hozzávalók:

  • 1 közepes paradicsom
  • 2-3 jégsaláta levél
  • 2 tojás
  • 2 szál újhagyma
  • trapista
  • camambert
  • chili szósz

Körethez:

  • 1 db burgonya
  • 1 db cékla

Elkészítés:

Kezdjük a bucival! Mérjünk ki minden alapanyagot, utána pedig a liszt kivételével egy kézi habverővel összekeverünk mindent, aztán mehet bele a liszt is. Ezt már gyors mozdulatokkal, kézzel érdemes összekeverni (érdemes előtte a kezedet kicsit bevizezni, hogy ne tapadjon rá annyira a massza), ha kicsit ragadósabb, lágy a tészta semmi gond, mert majd a pihentetés alatt elnyeri megfelelő állagát. Ha összekevertük, akkor 10 percig állni hagyjuk. Közben be lehet kapcsolni a sütőt 200fokra, alul-felül sütős funkcióra, egy nagy tepsit pedig beterítünk sütőpapírral.

Letelt a 10 perc... Szükségünk van még egy kis lisztre a gyúráshoz, jól eldolgozzuk a tésztát, amit három egyforma darabra tépünk, és golyókat formálunk belőle, majd pedig kb. 9 cm átmérőjűre lapítjuk őket. Ha kész vannak, akkor egymástól távol mehetnek a tepsibe, mert eléggé meg fog nőni, a tetejüket megkenjük kókuszzsírral és 200 fokon sütjük kb. 40 percig.

Buci sül, jöjjenek a húspogácsák! Ezt sem kell túlbonyolítani, egyszerűen csak a darált húst összekevered az apróra kockázott baconnel. Ebből az adagból kb. 4-5 húspogi jön ki. Mi azt csináltuk, hogy az adag feléhez (kísérletezés címszóval) hozzáadtunk egy kis worcester szószt, még azt lehet egy kicsit gyúrni és igazából a helyzet az, hogy kész vannak! J Sütés előtt jó alaposan sózzuk, borsozzuk, majd lehet is őket készre sütni. És úgy sütni, ahogy a család szeretni, mi nem szeretjük, ha túl sül.

Elkezdhetjük a köretet, tegyünk a tűzhelyre bő olajat (kókuszzsír), ameddig az hevül, a zöldségeket megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk, majd pedig kisütjük. Ha kész, akkor papírtörlővel bélelt tálba szedjük és hagyjuk, hogy jól lecsöpögjön róla az olaj.

Közben elkészülnek a zsömlék is, amiket kiveszünk a sütőből, ne lepődjetek meg keménynek lesznek, de a pihentetés folyamán puhul.

Aztán már nincs más hátra, mint előre, az összeállítás!

Ezt egyébként mindenki kénye kedve szerint! Megtisztítjuk, majd felszeleteljük a felhasználni kívánt zöldségeket, mint paradicsom, saláta, hagyma. A sajtokat is felvágjuk és mielőtt beleraknánk a szendvicsbe előtte kicsit megmelegítjük. A zsemléket ketté vágjuk és a belső oldalaknál kicsit megpirítjuk serpenyőben. A tojásokat egyenként tükörtojásnak megsütjük. Aztán megkenjük a bucik oldalát chilis szósszal, alulra mehet a sali, paradicsom, rá a hús, arra a sajt, hogy tovább olvadjon, hagyma és a tojás. Rá a zsömle teteje, mellé a cékla és burgonya chips ééééés falás!

Egészség!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el