Szafi lángos (lecsósmájjal)
Ebédre lecsósmájat csináltunk, de olyan uncsinak gondoltuk, úgyhogy keresgéltünk a szekrénybe mivel lehetne felturbózni. Hát megláttuk a szafi lángos lisztkeveréket és azonnal beugrott egy kép lángos és a máj barátságáról. Hát el is dőlt.
Hozzávalók:
Mi tenyérnyi nagyságú lángosokat készítettünk. Ebből a mennyiségből 8 db lángoska lett.
- 280 g Szafi Free lángos lisztkeverék
- 40 g frissen facsart citromlé
- 200 g langyos víz
- kókuszolaj
- Fokhagyma por/elhagyható/
Lecsósmájhoz:
- 0,5 kg csirke máj
- 5 paprika
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 150 g kockázott bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, majoranna, fűszerpaprika, füstölt paprika
- kókuszzsír
Elkészítés:
Kezdjük a tésztával. Minden hozzávalót gyúrjunk össze, és hagyjuk pihentetni 10 percig. Ha lejárt a 10 perc rakjuk oda az olajat. A tészta lágy lesz, de pihentetés után könnyen kezelhető. Lisztes felületen gyúrjuk át, majd olajos kézzel formázzuk meg a kis lángoskákat. Ha megvagyunk akkor mehet az olajba és süssük készre. Lehet fokhagymával, sajttal, tejföllel, vagy akár lecsós májjal is enni. A lecsósmájhoz a bacont kókuszzsíron megpirítjuk, majd a hagymát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és mehet a baconhöz. Ha ezzel megvolnánk belereszeljük a fokhagymákat, aztán hozzáadjuk a megtisztított és felaprított paradicsomot és paprikát, sózzuk, borsozzuk az egészet.. Érdemes ilyenkor egy kis vizzel felönteni a lecsót. Az egészet hagyjuk fonnyadni a lábasba, majd a legvégén jöhetnek a piros paprikák. Szuper mindjárt kész! Végül jöhet a megtisztított és félbevágott máj, megszórjuk majorannával és az egészet 8-10 percig főzzük. A végén még fűszerezhetjük.
Jó étvágyat!