Szafi lángos (lecsósmájjal)

2018.10.02

Ebédre lecsósmájat csináltunk, de olyan uncsinak gondoltuk, úgyhogy keresgéltünk a szekrénybe mivel lehetne felturbózni. Hát megláttuk a szafi lángos lisztkeveréket és azonnal beugrott egy kép lángos és a máj barátságáról. Hát el is dőlt.


Hozzávalók:

Mi tenyérnyi nagyságú lángosokat készítettünk. Ebből a mennyiségből 8 db lángoska lett.

  • 280 g Szafi Free lángos lisztkeverék
  • 40 g frissen facsart citromlé
  • 200 g langyos víz
  • kókuszolaj
  • Fokhagyma por/elhagyható/

Lecsósmájhoz:

  • 0,5 kg csirke máj
  • 5 paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 g kockázott bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, majoranna, fűszerpaprika, füstölt paprika
  • kókuszzsír

Elkészítés:

Kezdjük a tésztával. Minden hozzávalót gyúrjunk össze, és hagyjuk pihentetni 10 percig. Ha lejárt a 10 perc rakjuk oda az olajat. A tészta lágy lesz, de pihentetés után könnyen kezelhető. Lisztes felületen gyúrjuk át, majd olajos kézzel formázzuk meg a kis lángoskákat. Ha megvagyunk akkor mehet az olajba és süssük készre. Lehet fokhagymával, sajttal, tejföllel, vagy akár lecsós májjal is enni. A lecsósmájhoz a bacont kókuszzsíron megpirítjuk, majd a hagymát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, és mehet a baconhöz. Ha ezzel megvolnánk belereszeljük a fokhagymákat, aztán hozzáadjuk a megtisztított és felaprított paradicsomot és paprikát, sózzuk, borsozzuk az egészet.. Érdemes ilyenkor egy kis vizzel felönteni a lecsót. Az egészet hagyjuk fonnyadni a lábasba, majd a legvégén jöhetnek a piros paprikák. Szuper mindjárt kész! Végül jöhet a megtisztított és félbevágott máj, megszórjuk majorannával és az egészet 8-10 percig főzzük. A végén még fűszerezhetjük.

Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el