Szafi medvehagymás zsemle

2018.04.13

Medvehagymás Szafi zsemle (3db zsemle)


Hozzávalók:

  • 1 db M-es tojás
  • 100 g víz
  • 15 g kókuszolaj
  • 10 g almaecet
  • 1,5 g só
  • 100 g csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény liszt
  • 1 maréknyi medvehagyma

Elkészítés:

Kezdjük a bucival! Mérjünk ki minden alapanyagot, utána pedig a liszt kivételével egy kézi habverővel összekeverünk mindent, aztán mehet bele a liszt is, és a felaprított medvehagyma is. Ezt már gyors mozdulatokkal, kézzel érdemes összekeverni (érdemes előtte a kezedet kicsit bevizezni, hogy ne tapadjon rá annyira az anyag), ha kicsit ragadósabb, lágy a tészta semmi gond, mert majd a pihentetés alatt elnyeri megfelelő állagát. Ha összekevertük, akkor 10 percig állni hagyjuk. Közben be lehet kapcsolni a sütőt 200fokra, alul-felül sütős funkcióra, egy nagy tepsit pedig beterítünk sütőpapírral.

Letelt a 10 perc... Szükségünk van még egy kis lisztre a gyúráshoz, jól eldolgozzuk a tésztát, amit három egyforma darabra tépünk, és golyókat formálunk belőle, majd pedig kb. egy kis tenyérnyire (nálunk Béjéhez mérjük) lapítjuk őket. Ha kész vannak, akkor egymástól távol mehetnek a tepsibe, mert eléggé meg fog nőni, a tetejüket megkenjük kókuszzsírral és 200 fokon sütjük kb. 40 percig. Ne ijedjetek meg, hogy amikor kiveszitek a sütőből kemények lesznek. Egy kicsit pihentetjük, és úgy meg is puhul. Akár tálalhatjuk kacsamáj mellé is :) Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el