Szafi medvehagymás zsemle
Medvehagymás Szafi zsemle (3db zsemle)
Hozzávalók:
- 1 db M-es tojás
- 100 g víz
- 15 g kókuszolaj
- 10 g almaecet
- 1,5 g só
- 100 g csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény liszt
- 1 maréknyi medvehagyma
Elkészítés:
Kezdjük a bucival! Mérjünk ki minden alapanyagot, utána pedig a liszt kivételével egy kézi habverővel összekeverünk mindent, aztán mehet bele a liszt is, és a felaprított medvehagyma is. Ezt már gyors mozdulatokkal, kézzel érdemes összekeverni (érdemes előtte a kezedet kicsit bevizezni, hogy ne tapadjon rá annyira az anyag), ha kicsit ragadósabb, lágy a tészta semmi gond, mert majd a pihentetés alatt elnyeri megfelelő állagát. Ha összekevertük, akkor 10 percig állni hagyjuk. Közben be lehet kapcsolni a sütőt 200fokra, alul-felül sütős funkcióra, egy nagy tepsit pedig beterítünk sütőpapírral.
Letelt a 10 perc... Szükségünk van még egy kis lisztre a gyúráshoz, jól eldolgozzuk a tésztát, amit három egyforma darabra tépünk, és golyókat formálunk belőle, majd pedig kb. egy kis tenyérnyire (nálunk Béjéhez mérjük) lapítjuk őket. Ha kész vannak, akkor egymástól távol mehetnek a tepsibe, mert eléggé meg fog nőni, a tetejüket megkenjük kókuszzsírral és 200 fokon sütjük kb. 40 percig. Ne ijedjetek meg, hogy amikor kiveszitek a sütőből kemények lesznek. Egy kicsit pihentetjük, és úgy meg is puhul. Akár tálalhatjuk kacsamáj mellé is :) Jó étvágyat!