Szafis pizzás csiga
Mint már egy régebbi receptnél is említettük, beleszerettünk a Szafis termékekbe, így hát nem is tudunk leállni. Most kipróbáltuk a számtalan pizza után, mi lenne, ha pizzás csigát csinálnánk. Hát meg is történt. Isteni finom, és nagyon gyorsan el is készül.
Hozzávalók:
Tészta:
- 240 g Szafi free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
- 20 g almaecet
- 4 g só
- 300 g víz
Feltét:
- 2 dl paradicsomszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, oregánó, bazsalikom
- 10 dkg csirkemell sonka
- reszelt sajt
- mozzarella (elhagyható)
Elkészítés:
Kezdjünk neki a paradicsomszósznak, hogy az ízek összeérjenek. A paradiszomszószt beleöntjük egy mélyebb tányérba, és beleszórjuk a fűszereket, valamint belereszeljük a fokhagymát. Összekeverjük, és berakjuk a hütőbe. Jöhet a tészta. Szóval összekevered az almaecetet, sót és vizet, majd a legvégén adod hozzá a lisztet. Ha minden egyben akkor jön az összekeverés és gyúrás, és végül 10 percet pihen a tészta. Letelt a 10 perc, jöhet a nyújtás. Téglalap alakura kinyújtjuk, megkenjük a szósszal, aztán jöhet rá a többi feltét. Mi az aljától kb. 2 centire pakoltuk fel a feltéteket és szépen feltekerjük a tésztát, mint egy piskóta tekercset :) Ha megvolnánk, egyenlő darabkákra vágjuk (kb. 5 centis) és az előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük. Isteni finom. Jó étvágyat! :)