Szűzérme borsmártással

2018.06.14

Mostanában mindig valami könnyű kis lightos ételekkel készültünk. Hát ez a recept egy kicsit kilóg a sorból. Végre valami férfias fogás. Hús, bacon, bors, hát nem szuper? Már csak egy jó sör hiányzik és jöhet a világbajnokság :) A mai gyors receptünk szűzpecsenye borsmártással.

Hozzávalók:

  • egy egész szűzérme
  • kb 100 g szeletelt bacon
  • só, bors
  • rozmaring
  • 1 egész fokhagyma
  • koriander (elhagyható)
  • kókuszzsír
  • 2 dl főzőtejszín/habtejszín

Elkészítés:

Kezdjünk is bele mert lassan jön a meccs.

Szóval a húst fektessük a vágódeszkára, és hártyázzuk le, majd olyan vastag szeletekre vágjuk, amilyen széles a bacon. Tekerjük rá a husira, ha leesne a szalonna, félbetört fogpiszkálóval átszúrhatjuk a bacont. Fűszerezzük sóval, durvára tört borssal, és rozmaringgal, majd gyújtsunk a serpenyő alá, és melegítsük fel a kókuszzsírt.

Ha elég meleg mehet bele friss rozmaring, egy csokor félbevágott fokhagyma, és a szűzérmék. Kb 2-3 perc elegendő oldalanként, hogy ne legyen nyers, de száraz se, hanem jó szaftos. Ha megsültek, kivesszük és pihentetjük. Ezek után a serpenyőben maradt ízletes zsírhoz/olajhoz öntjük a tejszínt, megszórjuk még egy kis borssal (borsörlő), itt akár ha van a háztartásban tarkabors olyat is használhatunk, összerottyantjuk és kész is. Rakhatunk akár bele egy kevés vajat is ha szeretnénk.

Köretként bármint készíthetünk hozzá, mi általában rizzsel vagy kuszkusszal esszük. 

Kész is, most már hangolódhatunk a meccsre! Jó étvágyat :) Hajrá foci

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el