Töltött édesburgonya

2018.06.08

Édesburi az egyik kedvenc zöldségünk, hogy miért? Mert nagyon sokszínűen, sokféle módon el lehet készíteni, püré, sütve, főzve stb. mi most egy sütőben sütött édesburit hoztunk el Nektek, belecsempészve egy kis mechikói feelinget :)

Hozzávalók:

  • 2 db édesburgonya
  • 30 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg kockázott bacon
  • só, bors
  • chilipor
  • kókuszzsír
  • taco mix fűszerkeverék
  • víz

Elkészítés:

Fogjuk az édesburgonyát megmossuk, és megtisztogatjuk, majd félbevágjuk, és mehet az előmelegített sütőbe jó 40 percre. Addig amíg készül, elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kókuszzsíron megdinszteljük a baconnal, ezek után jöhet a darált hús. Megpirítjuk, közbe fűszerezzük só, bors, taco fűszerkeverék, chili és egy kevés víz. E közben el is készül az édesburgonya, óvatosan kikanalazzuk a édesburgonya közepét, hogy csak a héja maradjon. Ezt egy villával összetörjük, és összekeverjük a raguval, majd visszatöltjük a héjába. Megkenjük egy kis tejföllel és sajtot reszelünk a tetejére, majd vissza a sütőbe, addig amég a sajt és a tejföl kicsit megpirul. Egyszerű, és isteni finom fogás, tuti recept gyerek mellé gyors kajának, de vendégvárósnak is elég fenszi. Jó étvágyat! :)

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el