Tonhalas tortilla buggyantott tojással
A tortillát, mint alapanyagot imádjuk, annyiféleképpen felhasználható, hogy felsorolni is nehéz, de amitől szuper, hogy mindenki saját szájízére igazíthatja. A buggyantott tojás pedig olyan menő étel, amit persze jóóóól el lehet rontani. Úgyhogy Pé egyik nap felpattant, hogy buggyantott tojást készít, hogy honnan jött az ötlet...mai napig nem értjük. Úgyhogy go ki a konyhába tonhalas tortillát készíteni buggyantott tojással.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 1 lap tortilla (spenótosat nagyon ajánljuk)
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál ecet
- 1 l víz
- só, bors, fokhagyma
- saláta keverék
- újhagyma
- fél konzerv tonhal (mi rio mare-t használtunk)
- 1 tojás
- mozzarella
- stopper
Elkészítés:
Felteszünk egy kisebb edénybe a vizet, sóval és ecettel forrni. Addig még ez készül, a tejfölt össze keverjük sóval, borssal, fokhagymával és egy tortialla lapot megkenünk vele. A sajtot ráreszeljük a lapra és betesszük a mikróba 30 másodpercre, hogy ráolvadjon. Közben elkezd forrni a víz, úgyhogy gyorsan feltörünk egy kis csészébe tojást, a vizet egy kanállal jól megkeverjük, hogy a közepén legyen egy örvény, amibe beleeresztjük a tojást. (Stopper legyen elő készítve) Pontosan 3 percig ott hagyjuk majd, ha letelt egy kanállal kiemeljük és egy hideg vízzel teli kompótos tálba tesszük. A Megkent, sajtos lapnak a közepére salátát szórunk, a tonhal felét és végül egy szál új hagymát rákarikázunk. A legvégén pedig szintén a közepére tesszük a már kész lágytojásunkat. Alul felhajtjuk aztán egyik oldal, másik oldal hajt, és irány a szájba! Puszi