Új legkedvencebb Szafi free pizzánk
A helyzet az, hogy beleszerettünk Szafiba és a termékeibe, egyszerűen minden, amit a lisztkeverékeiből csinálunk, az annyira bejön nekünk, hogy úgy érezzük ezt másnak is rögtön megmutatnánk. Elképesztően egyszerű használni, tényleg az történik, ami a liszt hátulján van, tök sok receptet lehet találni, mert szerencsére sokan kísérleteznek vele és maga Szafi is sok receptet oszt meg a közönségével. Ez tudjuk, hogy sablon... de Szafival tényleg egyszerű a sütés! Aki még nem próbálta tegyen egy kísérletet rá!
Hozzávalók:
- 120 g Szafi free expressz lisztkeverék kelesztés nélküli tésztákhoz
- 10 g almaecet
- 2 g só
- 150 g víz
Feltéthez: (Mehíkós pizzához)
- 2 dl paradicsomszósz
- oregánó, bazsalikom, só, bors,
- 1 gerezd fokhagyma
- leheletnyi chili por
- 10 dkg csirkemell sonka csíkokra vágva
- 2 szál újhagyma
- 10 dkg kockázott bacon
- 10 dkg trappista, reszelve
- 1 konzerv lidls babos kukoricás konzerv
Elkészítés:
Kezdjük a tésztával készülj, mert észre sem veszed és már pihen a tésztád! Szóval összekevered az almaecetet, sót és vizet, majd a legvégén adod hozzá a lisztet. Ha minden egyben akkor jön az összekeverés és gyúrás, és végül 10 percet pihen a tészta.
Addig a feltéthez a szószt el lehet készíteni, ami szintén rettentő nagy ördöngösség. A paradicsomszószt beleöntjük egy mélyebb tálba, beleszórjuk a fűszereket, belereszeljük a fokhagymát...na ez a szósz, kész! Felvagdosod a sonkát és a bacont és a megtisztított újhagymát (kis karikákra). Jó hír! Letelt a 10 perc, úgyhogy előszedjük a tésztát, amiből egy habkönnyű, elképesztő állagú tészta lett. Nekünk van ilyen szilikon nyújtó "deszkánk" azon műveljük az ilyesmit, ezt megszórjuk egy kis liszttel, rá a tészta és kb. 28 cm átmérőjűre nyújtjuk. Ha ezzel megvolnánk, megkenjük a paradicsomszósszal, a reszelt sajttal és a többi feltéttel, aztán mehet be az előmelegített sütőbe. kb 35 percig sütjük és kész is. Jó étvágyat! :)