Úúúristen egy Michelin csillagos étterem!

2017.12.12

Biztos ismeritek az érzést, hogy valamit nagyon szeretnétek, de valahogy minden más, amire költeni kell előrébb valóbb, mint az. Nah most egy ilyen dolog teljesült számunkra, mert Sárközi Ákos, a SÉF éttermében vacsoráztunk. Lehet, hogyha egy adag tejbegrízt kaptunk volna, akkor is ugyanolyan szerelmesek lennénk, mint most....de nem azt kaptunk úgyhogy, nem csak az elfogultság beszél belőlünk.
Na csapjunk bele a letShowba!


Borkonyha

Este 6 órára volt asztalfoglalásunk, még előtte lévő nap kaptunk egy megerősítő e-mailt, hogy akkor tuti ott leszünk, számíthatnak ránk. Ide sajnos Léni nélkül érkeztünk, de helyette vittünk magunkkal szeretett családtagokat. Ami azért volt izgalmas, mert a háromból ketten csak rántott húst, sült krumplival esznek...na jó meg édességet és chipset is.... Imádjuk őket, de hogy is fogalmazzunk, hogy finomak maradjunk.. a gasztronómia szóval, háááát na! Gasztróbunkók! :) 

A hely maga nem hivalkodó, nem feltűnő, belépve egy boros pincét idéz meg. A kiszolgálással kapcsolatban vegyes érzéseink vannak, mert szerettük, hogy a pincér értette az egyszerűségünket, hogy nem játszotta túl a szerepet és nem éreztette velünk, hogy - ha ezt nem bírjátok mi a francért választottatok minket. Azonban hiányoltuk az ételek bemutatását, amit ha igényeltünk rögtön pótolt és mindenről részletesen beszámolt, illetve mi a kassza előtt ültünk, így mindent hallottunk a pincérek beszélgetéseiből, még azt is amit nem kellett volna. A választék bőséges a mindig megújuló napi menü és az étlap alapján történik. Az ételek gyönyörűen voltak tálalva, minden különböző tányéron, egytől egyik különleges volt még is egység volt a felszolgált ételek között.

Volt meglepi! :) Elő elő étel falatkaként bélszín tatárt kápiapaprika krémmel, és három különböző féle kenyér különlegességet házi vajjal. Az a vaaaaaj....álom ízű volt. A kenyerekről csak annyit, hogy az egyikük tintahal tintával volt színezve, ezért nagyon különleges fekete színe volt, a másik köménymaggal a harmadik pedig édeskés, gyümölcskenyér szerű volt, de közben nem vesztette el teljesen a kenyérségét.

Levesek

Ilyen ritkán van, de most kivételesen mindenkinek a sajátja jobban ízlett. Pé ette a Thai levest, Bé pedig a halasat.

  • Thai bélszínleves

Nagyon gusztusosan volt tálalva, középen volt a "sűrűje" és külön érkezet a folyadék, így volt időnk megcsodálni az alapanyagokat. A zsülienre vágott zöldségek, isteni ropogósságot adtak az ételnek, a legkülönlegesebb azonban a fűszerezése volt a levesnek, hogy mindent csak egy picit lehetet kiérezni, de így összeérve elképesztő volt. A leves jellegéből adódó csípősség, lime savanykás ízével volt megbolondítva. Rettentő finom volt!

  • Kapros halleves göngyölt pisztránggal

Arról már nem is kezdünk el írni, hogy milyen gyönyörűen nézett ki, de nyugi gyönyörű volt. Ahogy kihozták a leveseket mindenkit megcsapott a maga levesének az illata és azt hiszem percekig tudtunk volna ebben az illatban csak úgy ülni. Tudjuk tök gáz, de ha hallevesről van szó akkor mindig az első kép a halászlé a fejünkbe...ha ti így vagytok vele...akkor mondjuk, hogy EZ sokkal jobb!!!! Egy nagyon tiszta levest kaptunk, aminek két fantasztikus tulajdonságát emelnénk ki. Az egyik a roppanós hagyma szeletek, amire igazi felemelkedés volt ráharapni, illetve az hogy ez az enyhén édeskés jelleg mennyire összhangban volt minden mással.

Főételek

  • Galambmell cékla cikória

Ez az étel a napi menüben volt elérhető, amikor ezt megtudtuk egyértelmű volt, hogy egyikünk ezt kéri. Hiszen, ha már Sárközi Ákos éttermében vagyunk csak megkóstoljuk a kedvencét... nem? Ti is így tettetek volna. Vallomás: Most ettünk először galambot! L De! nem utoljára, magának a húsnak olyan íze van, mint a májnak, ezt többet megszavaztuk ott. Nagyon puha, omlós, könnyű hús, komolyan merjétek kipróbálni, ha erre lehetőségetek van. A tányéron még megannyi izgalmas dolog volt, próbálunk bele kötni vagy lefújolni valamit, de ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Külön mondatot szánunk a céklára, a tányéron volt cékla szeletben és krémként tálalva is. A krém elképesztően lágy, krémes volt, nulla darabosság, ha bébiételként így kaptuk volna, biztosak vagyunk benne, hogy sokkal hamarabb megszeretné minden gyerek a céklát.

Nem hiába ez a kedvenc alapanyaga, na...

  • Vaddisznószűz birsalmakrémmel és illatospereszkével

Kihozták és nem tudtuk levenni a szemünket a húsról, tankönyvi példa. Ez a csávó nem a levegőbe beszél, ha nézitek a műsort (:D ha még nem tűnt volna fel mi bizony igen), akkor tudjátok, hogy ez minden évadban előkerül, hogy hogyan kell a húsokat jól elkészíteni. Ezek a hús szeletek gyönyörűek voltak, meg volt a kéreg és a pont megfelelőre sütött hús. Persze van, akinek ez nyers és nem szereti, ha rózsaszín, de aki ezt bírja...mint mi, annak ez 4 perc mennyország volt. A köret elemek az egészet egy ilyen ünnepi kajává emelték, már szinte láttuk, ahogy karikor ez van az asztalon. A pereszkét ajánljuk mindenkinek, aki nem nagy gomba fan, mert nincs nagyon intenzív íze, de nagyon jól mutat a tányéron kiegészítésként tökéletes.

Amit még kóstoltunk, és bátran merjük ajánlani:

  • Konfitált malaccsászár és Szent Jakab kagyló pirított csicsókával
  • Gombaerősleves konfitált tojássárgájával
  • Borjúkaraj és báránydagadó feketefokhagyma- majonézzel

Összefoglalva az a legcsodálatosabb a Borkonyhában, hogy mindennek a saját ízét érzed, nincs agyon fűszerezve, nincs elnyomva semmi. Mindent a saját íze miatt eszel, illetve azért, mert együtt baromi jók az ízek. Az ételek és a tálalás minősége valóban egy michelin csillagos étteremé, őszintén mondjuk büszkék vagyunk rá, hogy ez egy magyar Séf nevéhez fűződik. 

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el