Vigadó with random lagzi in Dunanewcity
A nap amikor Pé lehúzott egy sort a bakancslistájáról...
Dunaújvárosba a barátainkkal egy könnyed vacsit szerveztünk a Város egyik legkedveltebb éttermébe, azonban az asztal foglalásunk majdnem elúszott, mert időközben egy esküvő szerveződött a helyszínre. De a Vigadó jó fej stábja úgy intézte, hogy még is legyen egy asztalkánk, ahol "csöndben" meghúzzuk magunkat.
Szóval végül lett asztalunk, diszkrétan az étterem kellős közepén, mögöttünk az "örjöngő", násznép foglalt helyett. Ami a hangulatot illeti, mi miután lányos zavarunkat leküzdöttük folytonos vihogásban és élő zene kiséretében fogyasztottuk el vacsoránkat. Pé pedig külön boldog volt, mert régi vágya egy idegen esküvőn megjelenni...ezt az alkalmat egy fél teljesítésnek vesszük.

Menü:
Sajtkrémleves bacon chipssel
Ezt ahogy szoktuk egy tányérból fogyasztottuk el, hogy legyen hely a többi ételnek. A leves maga nem volt rossz, állagra olyan volt, amit vár az ember egy krémlevestől, nem túl sűrű nem túl híg. Ami kicsit rontott rajta, hogy valószínűleg a sajtnak köszönhetően "nem picit" sós volt, amit hát sajnos nem tudunk nem megemlíteni. A sós ízt tovább fokozta a hozzá kapott, bacon chips, ami bár tökéletesen és gyönyörűen volt elkészítve, nem volt így igazán élvezhető. A bacon chips egyébként a tányéron nem kapott túl méltó helyett, a tányér szélére lett egyensúlyozva, amitől nagyon kis szerencsétlenül nézett ki, mintha nem találták volna meg a helyét. DE! nekünk vannak ötleteink, amiket szívesen megosztunk :) ha legközelebb érdekli őket ;)
Szarvas szelet - szalonnás, gombás, kacsamájas raguval lángoson tálalva
Az igazi naaaagyon nagy durvaság, az embernek csak nézni is embert próbáló feladat nem, hogy megenni. Az ötlet iszonyatosan jó, a lángos, mint köret pazar, de számolni kell azzal, hogy az alapból sem könnyű ételt egy ilyen körettel felszolgálni bevállalós, rajtunk is kifogott. Az étel részleteiben nagyon jó lett volna, HA! nem lett volna atom hideg... ez kicsit kár. Na jó nem kicsit...a zsíros, szaftos dolgok így kihülve picit megfeküdték a gyomrunkat. Az ételeket elemeire bontva, ha nézzük alulról felfelé, akkor a lángos tésztája isteni volt, könnyed, nem zsíros, inkább egy puha krumpli lángos tésztára emlékeztetett. A szarvas egy picit túl volt készítve, amitől nehéz és rágos lett, ha ez más formában készül, például mártással, akkor lehetett volna ezt korigálni, de így a ragu nem tudta ezt a rágósságot ellensúlyozni kellőképpen. A szalonnás, gombás, kacsamáj ragunál az alapanyagok összhangban voltak, nagyon ügyesen volt fűszerezve, a kevesebb néha több alapon. Még egyszer szeretnénk kihangsúlyozni, hogy egy nagy hibája volt (amelett, hogy a tálalással itt is voltak problémák, de nem michelin csillagos étteremről beszélünk), hogy HIDEG VOLT AZ ÉTEL és sajnos ebben a hibába a másik főétel is beleesett.
Fogas filé roston fűszervajjal - grillezett citromkarikával, hercegnő burgonyával
Ahol az előbb befejeztük most onnan tudjuk folytatni.. csak itt talán még problémásabb volt, hogy hideg. A lényegét adta volna, hogy a frissen elkészült halra tett fűszervaj szépen ráolvad. A tálalás itt is hagyott némi kivetnivalót maga után, egy család vasárnapi ebédjéhez elegendő mennyiségű hercegnő burgonyát kaptunk, amit hát imádunk, de jóból is megárt a sok. Az ételt egyébként steak burgonyával kínálták volna, mi ezt váltottuk le hercegnőburira. A fogas is túl készült, de a bőrét nem sikerült ropogósra sütni. A grillezett citromkarikával nem találkoztunk sajnos, csak mezei rokonaival. Összeségében a fűszerezés és az étel jó lett volna, hogyha nem hideg és a hal jobban megsül.
Összességében az étterem hangulatos, a személyzet kedves, a választék nagy és különleges, ajánljuk, hogyha Dunaújvárosban jártok térjetek be a Vigadóba egy próbára. Mi pedig bízunk benne, hogy csak a lagzi miatt kialakult fenforgás okozta a nehézséget.
6/10