Vogue étterem

2018.04.13

Étterem hét Extra :)

Ha jól emlékszünk 2 hete volt étterem hét, és ugye, mint mindig, a legjobb értékelést kapott éttermek rá 2-3 hétre egy extra hetet kapnak, ahol újra bizonyíthatnak, és el lehet menni megkóstolni, az álltaluk összerakott menüsort. Nos, hát alig vártuk ezt a lehetőséget, amire természetesen azonnal lecsaptunk. Pé szüleivel kedden este a Vogue Hajó étterembe látogattunk el. Maga az étterem nagyon hangulatos, gyönyörű panorámával rendelkezik, úgyhogy mindenkinek ajánljuk, hogy látogasson el egyszer, megéri ez a kilátás, és a hangulat.


Az álltalunk összeállított menüsor a következő ételekből állt:

Előétel:

  • Nyúlmáj ropogós vadasan, pirított nudli

Hát az egyik nagy kedvencünk. Isteni finom volt. A máj szinte krémesre volt törve és ez panko morzsába csomagolva... Jéééééézus nagyon finom. Ahogy az a kellemes ropogósság egyszer csak szétolvadásba torkollott imádtuk. Nem mellesleg Bé egyik perverziója a mindent is bepanírozni úgyhogy ezért külön szerettük.

  • Paszternák krémleves, aquadella (apróhal), pesto

A pesto olajtól fanyarkásabb a paszternák édeskés íze a sült hal roppanóssága annyira királyul kiegészítette egymást, hogy nem is gondoltuk volna. Tudjátok ez az a hal, amit a Horvát tengerparton papírzacskóban árulnak és isteni!!! És tök kár, hogy nem nekünk jutott eszünkbe, hogy a krémlevesbe apró halat tegyünk leves gyöngy helyett... :( de köszönjük Vogue az ötletet!


Főétel:

  • Kacsacomb és mell, narancsos répapüré, lilakáposztás rétes, zöldalma

A comb nagyon jól volt elkészítve kívül ropogott, belül szétomlott, korrektül fűszerezve. A mell picit túlkészült (vagy legalábbis nekünk) ugyanakkor a bőre lehetett volna ropogósabb. De a helyzet az, hogy a húsok nem voltak rosszak még is a köretek és kiegészítők vitték a prímet. A lilakáposztás rétes szintén olyan ötlet, mint az apróhal a krémlevesben. És a zöldalma? A képen a kis fehér hab csíkot keressétek, ha nézitek a Konyhafőnök című műsort, akkor tudjátok, hogy az idei évadban ez a nagy sláger. Igazán frisstő, könnyed kiegészítése volt a tányérnak.

  • Fekete spagetti, aioli, királyrák, kagyló

Ez volt a leghangzatosabb a menüsoron, aztán végül, ha őszinték akarunk lenni, akkor ez volt a legnagyobb csalódás. Arra azért számítottunk, hogy itt a királyrák és kagyló nem fog dominálni a tányéron. De arra nem, hogy az aioli szósz ehetetlenül sós legyen, a tészta pedig sajnos összeragadt egy csomóba. A pozitívumként említenénk a tányéron a rákokat, mert azért kaptunk belőle hármat, és azok nagyon finoman voltak elkészítve.

Desszert:

  • Almás-diós rétes, dohány, kávé

Igazából mondhatnánk, hogy nagyon extra volt, de nem és ettől volt kiválló. Nagyon igényesen volt tálalva az ember rögtön azt érezte, hogy fel kell, hogy falja. A legeslegjobb a hab volt....amiről azt nem tudjuk, hogy a kávé vagy a dohány dobta fel :) mindenesetre omnomnom.

  • Túrógombóc, barack, tejföl

MMMMmmmm még mindig érezzük a szánkban az ízét. Szeretjük a hagyományos dolgokat feltúrbózva (najó meg a nem hagyományosokat is) és a kacsához ez dukált, nem lehetett mást választani. És milyen jól tettük :) Hab könnyű volt, a barack kissé savanykásabb, mint ahogy mi szeretjük de! nem volt rossz, és hozzá persze az elengedhetetlen tejföl. Szerettük.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el