Zöldborsóleves baconnal
Sajnáljuk imádjuk a leveseket, és ezt imádjuk is megosztani veletek. Nem csak a leveseket, de a Nők Lapja Konyhát is imádjuk, a januári hónapban pedig minden a levesekről szól. Képzelhetitek, teljes extázisba estünk mikor elkezdtük végig lapozgatni, úgyhogy persze rögtön, mindet, azonnal szerettük volna. De gondoltuk kis lépés az embernek..... így a hét elejére összeütöttünk egy nagyon gyors, kellemes, kis egyszerű zöldborsókrémlevest. A recept az újságban a 2018. januári szám, 24. oldalán található meg. Persze, ahogy szoktuk most is kicsit alakítottunk rajta. Hajrá!
Hozzávalók:
- 60 dkg zsenge zöldborsó (a lidl extra zsenge zöldborsója, szerintünk isteni)
- 2-3 szál újhagyma
- 2 evőkanál kókuszzsír
- 1,5 dl főzőtejszín
- só
- frissen őrölt bors
- 15 dkg bacon
1,5 l víz
Elkészítés:
A zöldborsót és az előtte felkarikázott újhagymát megdinszteljük a kókuszzsíron, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Ezt a bonyolult dolgot aztán lefedve, takarékon főzzük 20 percet, majd szűrjük le róla a vizet, DE! ki ne öntsd, félre rakjuk. Ez után kevés főzővízzel együtt összeturmixoljuk. Próbáljuk meg a lehető legsimábbra turmixolni, majd aztán fokozatosan hozzáengedni a főzővizet. Így lehet szabályozni a sűrűséget, és a turmixolás is jobban megy. Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, borssal, nekünk kellett hozzá valami kis csípős úgyhogy cayenne borsot is használhatunk, rottyanjon még egyet aztán kész is. A bacont nyugodtan pirítsuk meg egy serpenyőben, majd ezzel tálaljuk, reszelhetünk még parmezánt is a tetejére.