Zsályás tejszínes csirkemell
2018.07.16
A tócsnihoz szuperül illik ez a fogás, és nem egy ördöngösség az elkészítése. Elég gyakran készítünk ilyen tejszínes csirkét, mert imádjuk, csak mindig máshogy. Vagy gombával, vagy kukoricával, vagy más fűszerekkel. Szóval nyugodtan lehet kreatívoskodni a konyhában.
Hozzávalók:
- 2-3 ek. kókuszzsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 400 g csirkemell
- só
- fehérbors
- 1 tk. zsálya
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- szerecsendió (ízlés szerint)
Elkészítés:
Egy serpenyőben megdinszteljük a vöröshagymát és a reszelt fokhagymát. Ezek után beledobáljuk az apróra vágott csirkemellett, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig pirítjuk. Ha kész felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a zsályát, és a szerecsendiót, valamint a sajtot. Rottyan egyet és kész is. Jó étvágyat! 😊